Vatandaşlık Kanunu'nda önemli değişiklik... Eski AKP'liden sitem dolu sözler

Türk Vatandaşlık Kanunu’nda yapılan değişiklikle, anne babası Türk vatandaşlığını kaybeden çocuklara, vatandaşlığını koruma hakkı getirildi. Teklifi ilk olarak iki yıl önce meclise sunduğunu belirten eski AKP'li milletvekili Mustafa Yeneroğlu, kanun teklifinin geçmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada "Adımız her ne hikmetse meclis koridorlarında takılmış ve ismimize de yer verilmeyen bir usulle Genel Kurul'a getirilmiş olsa bile kanun bu gece kabul edilmiştir. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 06.12.2019 - 12:32
Vatandaşlık Kanunu'nda önemli değişiklik... Eski AKP'liden sitem dolu sözler
Abone Ol google-news

Türk Vatandaşlık Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre, anne babası Türk vatandaşlığını kaybeden çocuklar, Türk vatandaşlığını doğrudan kaybetmeyecek. 

5901 sayılı Türk Vatandaşlık Kanunu’nda yer alan "anne-babası birlikte vatandaşlıktan çıkan çocukların Türk vatandaşlığını resen kaybetmesi"ne ilişkin madde hükmü, yurt dışında yaşayan 6 milyon yurttaşı doğrudan etkiliyordu. AKP'den yasa değişikliğine dair yapılan ilk açıklamada, en büyük önceliklerinin, yurt dışında yaşayan gençlerin ülkesine "bağlı" bir anlayışla yetişmeleri olması dolayısıyla partinin teklifiyle yasanın değiştiği belirtilirken, eski AKP'li vekil Yeneroğlu'ndan da konuya dair yazılı açıklama geldi.

"HER NE HİKMETSE..."

Yeneroğlu, kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada, " Yaklaşık iki yıl önce AK Parti Grup Başkanlığına sunmuş olduğum kanun değişikliği teklifim geçen süre zarfı içerisinde değerlendirmeye dahi alınmamıştı. Yeni dönemde 2019 Şubat ayında gruba tekrar verdiğimiz ve 21 Kasım 2019 tarihinde güncelleyerek doğrudan Meclis Başkanlığı’na sunduğumuz teklifimizde adımız her ne hikmetse meclis koridorlarında takılmış ve ismimize de yer verilmeyen bir usulle Genel Kurula getirilmiş olsa bile kanun bu gece kabul edilmiştir. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler