Dayanışmayla başardı

Dönemin İBB yönetimi, sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek işten attığı Güler için düzenlediğim dediği personel değerlendirme formunu ve soruşturmayı inkâr etti. KHK Komisyonu, Güler’in işine iade edilmesine karar verdi.

Yayınlanma: 07.12.2019 - 02:00
Dayanışmayla başardı
Abone Ol google-news

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile 2016 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İBB) görevinden ihraç edilen eski TMMOB Yönetim Kurulu üyesi ve Harita ve kadastro mühendisi Nail Güler, işine iade edildi. OHAL Komsiyonu kararında Güler hakkında yürütülen harhangi bir kovuşturma ve soruşturma olmadığına değinilerek, “Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği veya iltisakı yahut bunlarla irtibatını ortaya koyan herhangi bir bilgi ve belge tespit edilememiştir” denildi. 

Dava süreçlerinde İBB’nin çelişkili ifadeler verdiğini dile getiren Güler, “İhraç davalarına karşı savunma gönderen İdare Teftiş Kurulu ihracıma dayanak olarak personel değerlendirme formunu göstermişti. 25 Nisan’da İBB İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve İBB Teftiş Kurulu’na yapılan başvuruya verilen cevapta ise teftiş kurulunca hakkımda bir işlem tesis edilmediği, Personel Değerlendirme Formu düzenlenmediği belirtildi. Dönemin sorumlularının adaleti yanıltma taktikleri tam bir skandaldır” diye konuştu. 

Süreç içerisinde KESK TÜM BEL-SEN 5 No’lu şubenin kendisiyle dayanışma içinde bulunduğunu söyleyerek “Gerçek sendikal mücadelenin üyenin yanında nasıl verilmesi gerektiğinin örneğini şahsım ve diğer arkadaşlarımın yanında durarak dosta düşmana gösterdi. ‘Dayanışma yaşatır’ ibaresinin lafta olmadığını gösterdik” dedi.

Güler, “Yaşadığım süreç içerisinde üzüldüğüm tek nokta, bana bunu yaşatan amirler, üst düzey İBB yöneticilerinin görevde olmamaları nedeniyle onlarla yüzleşememiş olacağımdır” diyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler