İzmir'de 'sarı' isyan!

Taksiciler, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın taksi çağırma uygulaması olan “En Taksi İzmir” ve “VIP Taksi” hizmetinin verebilmesini sağlayan tabletlerin, hazırlanan şartnameye göre, tek firma tarafından araçlara takılacağını ileri sürerek, tepki gösterdi.

Yayınlanma: 09.01.2020 - 21:39
İzmir'de 'sarı' isyan!
Abone Ol google-news

İzmir’de başlayan hizmete, bazı taksicilerden tepki geldi. Araçlarının kornalarını çalarak, Konak’a gelen 20 taksici, açıklama yaptı. İtiraz gerekçelerini açıklayan Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala, “Biz uygulamaya karşı değiliz; ancak kamera sistemi için kurulan teknik komisyon, 3 sayfa olan genelgeyi 65 sayfa yapmış ve hiçbir yasal dayanağı olmayan bu tablet sistemini tek firmaya vermiştir. Tu¨rkiye’de bu işi yapan 10 firma bulunuyor. Şartnamede, ‘tablet tek seferde 3 bin araca bir kerede takabilmeli’ maddesi var. Bunu yapabilen de sadece bir firma bulunuyor. İzmir’de 3 bin 700 araç var ve sadece 800’u¨ tablet taktı. Eğer araçlar tablet takmazsa belediye çalışma ruhsatı vermiyor” dedi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık’da toplanan imzaların gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Anık, “İtiraz edenler, 2 bin 500 imza topladıklarını söylu¨yorlar. Ancak halihazırda yaklaşık 2 bin araçta sistem var. Esnafın birlikteliği için sistemin tek firma tarafından yapılması gerekiyordu. Konuşulan u¨cretlere takılacak tabletler çalışmaz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler