Cumhuriyet'in manşeti LeMan'ın kapağında

Haftalık mizah dergisi LeMan bu haftaki sayısının kapağına Cumhuriyet'in ortaya çıkardığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul projesinin güzergahında 13 dönümlük arsasını taşıdı.

Yayınlanma: 22.01.2020 - 14:31
Abone Ol google-news



LeMan, karikatüründe; Berat Albayrak’ın konuşmalarında sık sık kullandığı “Burası çok önemli” lafına gönderme yaparak, arazilerinin üzerinde geziyor.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhında arazi aldığı ortaya çıktı. Albayrak, yaklaşık 13 dönümlük araziyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projeyi duyurduğu 2011 yılından bir yıl sonra satın aldı. Halen tarla vasfında olan arazinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul için değişiklik yapılan planda “konut alanı” sınırları içinde kalması dikkat çekti. Cumhuriyet’e konuşan bir bakanlık yetkilisi, Albayrak’ın, babası Sadık Albayrak’ın, 2003 yılında bölgede aldığı araziye komşu olan bir araziyi “yabancıya gitmesin diye” satın aldığını, durumun Kanal İstanbul’la ilişkilendirilmesinin ise “zorlama” olacağını söyledi.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler