Villalar yasa bekliyor

Urla’da kaçak villalar için sit davasında keşif bekleniyor.

Yayınlanma: 04.01.2015 - 22:53
Abone Ol google-news

 

İstanbul’da 25 Aralık 2014 tarihinde başlatılan ancak daha sonra kapatılan yolsuzluk soruşturması fezlekesinde işadamı Mustafa Latif Topbaş tarafından dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a, armağan edildiği ileri sürülen sit alanı üzerindeki villalara ilişkin yargı sürecinin geciktirildiği iddia edildi. İzmir Barosu’ndan avukat Şehrazat Mercan, villaların olduğu koydaki sit derecesinin düşürülmesine ilişkin açtıkları davada 9 aydır mahkemenin keşif kararı vermediğini belirterek “Burada İmar Yasası’ndaki değişikliği bekliyorlar. Eğer yasa geçerse villalar yasal statüye kavuşacak.
Mahkeme iptal kararı verse bile villallar yıkılamayacak” dedi. İmar Yasası değişikliğinden, kaçak yapıldığı belirtilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile İstanbul 3. Köprü ve havalimanı projelerinin de yararlanacağı belirtiliyor.

CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam ve Rıza Türmen, Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatlarından (ÇEHAV) 31 kişi ile eski İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, villaların bulunduğu 20 hektarlık alanın sit derecesinin 1’den 3’e düşürülmesi üzerine İzmir 2. İdare
Mahkemesi’ne dava açmıştı. Ayrıca bölgede yaşayan yurttaşlarla İzmir Barosu ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’da dava açmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı ve Torba Yasa’ya eklenmesi planlanan İmar Yasası’ndaki
değişikliklerle, kaçak yapıların kurtarılacağı belirtildi. Avukat Mercan, “Fezlekede yer alan tapelerde, villa sahiplerinin bilirkişilere 130 bin lira gönderip sit derecesinin düşürülmesi için rapor hazırlattığı öne sürülüyor. Biz buna dava açmıştık. Dosya tamamlandı, keşfe hazır ancak hareket yok. Umarım mahkemeler kimseye bakmadan karar verir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler