Charlie Hebdo dergisi için yayın yasağı başvurusu

Charlie Hebdo’nun bugün çıkan ilk sayısında Hz. Muhammed’in tasvir edildiği karikatüre yer vermesi nedeniyle Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Av. Ercan Sezgin, mahkemeye başvurarak derginin Türkiye’de yayınlanmasının yasaklanmasını istedi.

Yayınlanma: 14.01.2015 - 11:41
Abone Ol google-news

Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Av. Ercan Sezgin, Charlie Hebdo dergisinin Türkiye’de yayınlanmasının yasaklanmasını ve durdurulması talebiyle Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu.

Derginin bugün çıkan “Hayatta kalanların sayısının” kapağında, gözü yaşlı Hz. Muhammed büyük harflerle “Je Suis Charlie” (Ben Charli’yim) yazılı bir dövizi tutuyor, üstte ise yine büyük harflerle “Tout est pardonne” (Her şey affedildi) yazıyor.

DİHA'nın haberine göre; Av. Sezgin, “Basın-yayın yoluyla dini değerlerinin aşağılandığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Sezgin, suç duyurusu dilekçesinde şunları belirtti:

“Charlie Hebdo Dergisi, 12 kişinin öldüğü saldırının ardından ilk sayısını bugün çıkaracak. Derginin, saldırı sonrası ilk sayısında kapakta yine Peygamber Efendimizin olması büyük tepkilere neden olacaktır.

“Kullanılan bu ifadeler ve karikatür toplumda inanç çatışması oluşturacak, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacaktır. Söz konusu nedenlerden dolayı Charlie Hebdo adlı derginin çıkacak olan sayısındaki Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in, hakaret içeren ve toplumsal infial ile kamu düzenini bozma tehlikesi olan Peygamber efendimizin karikatürlü haberlerinin, Türkiye’de yayınlanmasının yasaklanmasına ve durdurulmasına karar verilmesi talebidir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler