İktidarın açıklamaları ürkütücü

Cumhuriyet’in Charlie Hebdo’nun seçkilerinden oluşan karikatürleri yayımlamasının ardından gazetemize yönelik tehditlere karşı dün de çok sayıda siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gazetemizin Şişli’deki merkezine gelerek destek verdi.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 21:23
Abone Ol google-news

Baskı rejiminin giderek arttığına dikkat çekilen destek ziyaretlerinde “Özellikle iktidar kanadından gelen açıklamalar çok ürkütücü. Türkiye’de düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engeller her geçen gün artıyor. Ülkeyi darbe yasaları daha özgürdü diyebileceğimiz noktaya getirdiler. Türkiye adım adım demokrasiden uzaklaşıyor” denildi.

Gazetemize yönelik tehdit girişimlerine karşı dün de CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, TGC Başkanı Turgay Olcayto ve TGC Sekreteri Sibel Güneş ile yönetim kurulu, CHP Genel Başkan Yardımıcısı Ercan Karakaş, CHP PM Üyesi Zeynep Altıok, Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı Erol Kızılelma ve çok sayıda okur gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer ve Haber Merkezi Müdürü Aykut Küçükkaya tarafından karşılanan misafirler Cumhuriyet’e yönelik nefret dilini kınayarak sağduyu çağrısı yaptı. CHP Milletvekili Haluk Eyidoğan, Cumhuriyet’e yönelik herhangi bir saldırının sorumluluğunun Başbakan Ahmet Davutoğlu’nda olacağına dikkat çekti.

 

Engeller giderek artıyor

TGC Başkanı Turgay Olcayto da ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Türkiye’de
düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engellerin her geçen gün arttığına dikkat çeken Olcayto, “Düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engeller her gün biraz daha artıyor. Bu defa çok çirkin bir baskıyla Cumhuriyet gazetesinin haber özgürlüğü sindirilmek isteniyor. O nedenle Cumhuriyet’i ziyaret etmiş bulunuyoruz. Arkadaşlarımıza destek vermek bizim görevimiz diye düşündük” dedi. TGC Sekreteri Sibel Güneş de “Fransa’daki sağduyu çağrısını burada kendi ülkelerinde de göstermeliler” ifadesini kullandı. CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar’da gazetemize destek ziyaretinde bulundu. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da basın ve ifade özgürlüğünün önemine dikkat çekerek Cumhuriyet’i sahiplenmeye çağırdı. Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Necip Şahin de Cumhuriyet gazetesine yönelik alınan tavrın gelecek açısından bir baskı olduğuna dikkat çekti. Basın Konseyi de basın ve ifade özgürlüğü konusunda yazılı açıklama yaparak baskıyı kınadı.

 

Cumhuriyet saygısını kanıtladı

Gazetemizen Ankara bürosunu ziyaret eden AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşlerden Sorumlu
Müsteşarı İreneusz Fidos, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Taylan Erten ile Yusuf Kanlı, RTÜK üyesi Süleyman Demirkan, CHP milletvekili Ali Sarıbaş, TMMOB, Atatürkçü Düşünce Derneği yönetimleri, KESK Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Sabriye Tuncay gazetemizin hedef gösterilmesi karşısında desteklerini iletti. Eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, 68’liler Birliği Temsilcisi Aydın Türkaydın, Devrimci 78’liler Federasyonu’ndan Filiz Yalçın, Ayten Çetinkaya, Yeşiller ve Sol Gelecek İzmir İl Yürütmesi adına eş sözcüler Sevgi Çifter’le Osman Doğan, Mehmet Karcı ve çok sayıda okurumuz, yanımızda olduklarını vurguladılar.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Amasya’da düzenlediği basın toplantısında gazetemize
yönelik saldırıları kınayarak, “Cumhuriyet gazetesi bugüne kadar yayınlarıyla inanca saygıyı, düşünce özgürlüğünden yana tavrını zaten ispatlamış bir gazetedir” diye konuştu. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Çinkılıç Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ruhi Hallaçoğlu, eski Seyhan Belediyesi Kültür Müdürü Mahmut Bulca da gazetemize yönelik baskıyı kınayarak düşünce özgürlüğüne vurgu yaptı.

ÇYDD İzmir Şube Yönetimi, Eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, 68’liler Birliği Temsilcisi Aydın Türkaydın, Devrimci 78’liler Federasyonu’ndan Filiz Yalçın, Ayten Çetinkaya, Yeşiller ve Sol Gelecek İzmir İl Yürütmesi adına eş sözcüler Sevgi Çifter’le Osman Doğan ve İbrahim Akın, Ünal Ersözlü, Mehmet Karcı, Mehmet Çavuş, Erol Temelkuran ve çok sayıda okurumuz, yanımızda olduklarını vurguladılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler