Davutoğlu'ndan MHP'ye Kürtçe yanıtı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan partisinin grup toplantısında konuştu.

Yayınlanma: 27.01.2015 - 11:56
Abone Ol google-news

 

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

HDP o bölücü anlayışın artık zemin kaybetmeye başladığını görmekten rahatsız. MHP de Kürtçe üzerinden sanki Türkçe'ye sahip çıkıyormuş gibi davranarak bazı yerleri tahrik ediyor. Kimse bize Türkçe dersi vermesin, biz Karamanoğlu Mehmet Bey'in diyarındanız. O Türkçe'yi biz biliriz, biz konuşuruz, dünyaya biz yayarız.

İster Arapları istismar eden IŞİD terör yapsın, ister Kürtleri istismar eden PKK terör yapsın; hepsine karşı çıktık, karşı çıkmaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımızın bizimle bu kadar yakın temas ve çalışma temposu içinde olmasından daha doğal bir şey yok. Kıskanmasınlar. Kimse herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanımızla benim, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık veya Bakanlar Kurulu arasında ihtilaf çıkacağı ve buradan hareketle de Türkiye'de bir siyasi kriz olup onlara alan açılacağı hesabı içine girmesin. Biz onların bildiği siyasetçiler değiliz. Biz hem dava ahlakını hem devlet geleneğini aynı kararlılıkla sürdürürüz

(4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu raporunun Genel Kurul'da oylanması) Soruşturma Komisyonu Raporu, TBMM Genel Kurulu'nda teyit edildi. Bu ne anlama geliyor? 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarının bir darbe teşebbüsü olduğunun genel kurulumuzca da tescil edildiği anlamına geliyor. Birincil mahmekede alınan takipsizlik kararının genel kurumuzca da tescil edildiği anlamına geliyor.

Cumhuriyet'in 17 Aralık savcısı ile yaptığı röportajlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında Can Dündar'ın 17 Aralık savcısı Celal Kara ile yaptığı röportaj hakkında da konuştu. Charlie Hebdo çizgileri üzerinden röportaj hakkında konuşan Davutoğlu, "İbret vesikası" dedi. Davutoğlu, şunları söyledi:

"Hani şu Hazreti peygambere hakaret eden karikatürleri basan gazete var ya. Birkaç gündür o dönemin savcısıyla röportaj yapıyorlar. Ergenekon, Balyoz, ihanet şebekesi yan yana. Ve arkalarında CHP. Bu röportajın bir ibret vesikası olarak saklanmasını tavsiye ediyorum"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler