'Önce 34 kişinin hesabını verin'

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysal, attığı tweet’ler nedeniyle Roboski Derneği Başkanı Veli Encü’ye dava açtı.

Yayınlanma: 28.01.2015 - 14:46
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Uludere ilçesi sınırdaki Roboski köyünde 28 Aralık 2011’de 34 kişinin savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürüldüğü dönemde Şenoba Tugay Komutanlığı’nda görev yapan Baysal, katliamdan 3 yıl sonra geçen ağustos ayında Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı olarak yeniden bölgeye atandı. Katliamın ardından silah bırakan koruculara, “Bunu unutun kazaydı. Diyelim ki ben yaptım ne olacak? Sizler devlete karşı ne yapabilirsiniz ki” dediği iddia edilen Baysal, attığı tweet’ler nedeniyle, Roboski Derneği Başkanı Veli Encü’den kendisine hakaret ettiği iddiasıyla şikâyetçi oldu. Encü hakkında kamu görevlisine hakaretten iki yıla kadar hapi istemiyle dava açıldı.

2 Nisan’daki davaya gitmeyeceğini ve ifade vermeyeceğini belirten Encü, “Daha önce koruculara ‘Veli Encü’nün yazdıklarını gördüm. Çok konuşuyor’ demiş. Bunu korucular bana anlattı. Bunun üzerine ‘Bir komutan bozuntusunun tehditlerinden korkmayacağım’ diye yazınca benden şikâyetçi oldu.
Roboskili ailelerin hak arama mücadelesini sürdürdüğüm için, katliamın faillerinin yargılanması için mücadele ettiğim için bizi susturmak, yıldırmak istiyorlar. Önce öldürülen 34 kişinin hesabını versinler sonra bizden davacı olsunlar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler