O mermi tutuklu polisin silahından

Cizre’de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın ölümüne neden olan merminin soruşturma kapsamında tutuklanan polis memuru Hayri Vural’a zimmetli tüfekten çıktığı tespit edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan iki polisin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 30.01.2015 - 23:11
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak günü başından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

DİHA’nın haberine göre Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Kazanhan’ın ölümüne neden olan mermilerin boş kovanları Malatya Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi. YMerminin önceki gün tutuklanan Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şubesi’nde görevli olan ve geçici görevle Cizre’ye gönderilen Hayri Vural isimli polisin üzerine zimmetli tüfekten çıktığı tespit edildi. Kazanhan’ın öldürüldüğü bölgede zırhlı araçta bulunan 4 polisten 3’ünün gözaltına alındığı, Vural tutuklanırken, 2 polisin “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, “Tutuklanan polisin kullandığı gaz bombası atan silahı zapt altına alındı.

Raporda 12 kalibrelik cismin av tüfeği veya başka bir silahtan çıkmış olabileceği belirtiliyor. Bununla ilgili savcılık istenecektir” dedi. Cizre’de yaşananlarla ilgili Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı, Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Mezopotamya Hukukçular Derneği ve Asrın Hukuk Bürosu tarafından hazırlanan rapor dün Diyarbakır’da açıklandı. Raporu açıklayan avukat Mehmet Öner, ölümler incelendiğinde olayların faillerinin polisler olduğu yönünde izlenimler edindiklerini belirterek, “Ateş edilen bölgelerde derin ve geniş yaraların oluştuğu, polisin daha önceki kullandığı silahlardan farklı silahlar kullandığı yönünde izlenimler edinilmiştir. Kolluğun hedef gözeterek rastgele ateş saçtığı ve yaşam hakkını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Devletin gücünü yaşam hak ihlali ile sonuçlandıracak şekilde kullanan kamu görevlilerinin bir an önce tespit edilerek yargılanması gerekmektedir. Cizre İç Güvenlik paketinin pilot olarak uygulandığı yerdir. Hiçbir tartışmaya yer bırakmadan bu paketin meclis gündeminden çıkarılması gerekiyor” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler