Meteoroloji'den son dakika hava durumu tahmini

Meteoroloji Lodos nedeniyle soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı uyardı.

Yayınlanma: 31.01.2015 - 10:03
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Batı ve iç kesimlerde görülen Lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Batı Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler yaşanabileceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bursa, Ankara, Konya, Çankırı, Kırıkkale, Karaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Muğla ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzg'rın, İç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden fırtına Kuzey Ege ve Marmara'da tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesismlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, ülke genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde fırtına, Kuzey Ege ve Marmara'da tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Muğla ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedilirken meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar ve yıldırıma karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, rüzg'rın; iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden fırtına, Kuzey Ege ve Marmara'da tam fırtına şeklinde eseceği belirtilirken yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması bildirildi.

SOBA VE BACA GAZI UYARISI

Açıklamada, Batı ve iç kesimlerde görülen Lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Batı Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere yaşanabileceği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile Bursa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına, zaman zaman tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına kuzeyinde tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Antalya'nın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Konya, Çankırı, Kırıkkale ve Karaman çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Diyarbakır ve Batman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIĞI

BURSA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı.(20)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, Avrupa Yakası sağanak yağışlı.(16)

İZMİR: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(15)

ADANA : Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(15)

ANTALYA: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerine kadar doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(17)

MERSİN: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(15)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu.(11)

ESKİSEHİR: Parçalı ve çok bulutlu.(13)

KONYA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu.(10)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu.(20)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu.(-2)

KARS: Parçalı ve çok bulutlu.(-3)

MALATYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu. (4)

DYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu.(9)

GAZİANTEP: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı.(8)

ŞANLIURFA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı.(12)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler