Mehmet Özhaseki istifa etti

AKP Genel Merkezi tarafından Türkiye genelindeki belediye başkanları içinde adaylığına onay çıkan tek başkan olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’de bu sabah itibarıyla istifasını verdi

Yayınlanma: 10.02.2015 - 11:37
Abone Ol google-news

Genel seçimler öncesi istifa rüzgarı devam ediyor. 2002 Aralık ayından beri TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Karaman, siyasete atılmak amacıyla görevinden ayrıldı. Karaman, 2003 yılından itibaren Yüksek Hızlı Tren (YHT) projeleri başta olmak üzere 100'ü aşkın demiryolu projesinde görev aldı.

Dışişleri Bakanlığı diplomatı Vahit Özdemir istifa etti

Dışişleri Bakanlığı diplomatlarından konsolos Vahit Özdemir AKP Nevşehir Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Vahit Özdemir, yaptığı açıklamada, "Dünya lideri , Kadim Dostum Muhterem Reisicumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli önderliğinde ve Başbakanımız Davutoğlu Ahmet Hocamızın rehberliğinde ülkemizin şaha kalkıp dünyada yıldız bir ülke haline geleceğine yürekten inanıyorum. Bürokrasi ve diplomasi tecrübemi Aziz Milletimin ve memleketim Nevşehir'in hizmetine sunabilmek amacıyla fahri kurucusu olduğum AKPden Nevşehir Milletvekili Aday Adaylığı için görevimden istifa ediyorum" dedi.


Mehmet Özhaseki de istifasını verdi

Kayseri’de milletvekili aday adayı olacak bürokratlar istifasını birer birer vermeye başladı. AKP Genel Merkezi tarafından Türkiye genelindeki belediye başkanları içinde adaylığına onay çıkan tek başkan olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de bu sabah itibarıyla istifasını verdi

Kayseri’de 20 yıldır Belediye başkanlığı görevini yürüten Mehmet Özhaseki, AKP genel merkezinin de onayını alarak, istisnai tek belediye başkanı olarak, AKP'den milletvekili aday adayı oldu. Özhaseki’nin bu kararının ardından Kayseri Büyükşehir Belediye meclisi Cuma günü yeni başkanını seçecek. Büyükşehir Belediye başkanlığı için Mehmet Özhaseki’nin koltuğuna AKP'li Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in gelmesi bekleniyor.

Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. 30 Mart seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı da olan ve seçimi kaybeden Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, bu kez de 7 Haziran 2015’te yapılacak olan genel seçimlerde MHP’den memleketi olan Kayseri milletvekili adayı olmak için partiye başvuru yaptığı belirtildi. Bu arada, Kayseri’de MHP’den milletvekili aday adaylığı için ERÜ öğretim üyesi Osman Ceyhan, Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesinden Dr. Ünal Polat, Kayseri İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata, AKP Sivas aday adaylığı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi BEF Genel Müdürü Refik Tuzcuoğlu AKP Konya’dan , Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Dr. Havva Çalış Talay istifalarını verdi.

Öte yandan Mavi Marmara gemisinde İsrailli askerler tarafından öldürülen Furkan Doğan’ın ERÜ’de öğretim üyesi olan babası Doç.Dr. Ahmet Doğan’ın da AKP Kayseri’den milletvekili adaylığı için istifa edeceği öne sürüldü.

Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan istifa etti

ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan, Malatya'dan AKP'den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

12 yıl boyunca Vali yardımcılığı, kaymakamlık, il özel idare genel sekreterliği gibi görevlerde bulunduğunu anlatan Budan, son çıkarılan büyükşehir yasasıyla hizmetin daha çok yerel idarelere kaydırılmasından dolayı hizmet noktasında siyaseti tercih etmesine yol açtığını belirterek, "Dolayısıyla 7 Haziran 2015 günü yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde Malatya’dan hem halkın teveccühü hem AKP Genel Merkezi’nin takdiri ile Malatya milletvekili olarak milletimize ve devletimize hizmet etmek amacıyla siyaset kurumunu tercih ederek hizmet için bu yola giriyorum. Büyüklerimiz de uygun görürse ve bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetlerimiz, çalışmalarımız ve çalışma şeklimiz değerlendirildiğinde bu tecrübeye sahip olduğumuz bir noktada çalışmak istiyoruz. İnşallah nasip kısmetse, kısmetimizde varsa Malatya milletvekili olarak seçimlere katılmak istiyorum" diye konuştu.   

Bakan Yardımcısı Arıcı istifa etti

Antalya'da bir dönem AKP'den milletvekilliği yapan, geçen dönem de 7'nci sıradan milletvekili adayıyken seçilemeyen Abdurrahman Arıcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevinden aday adaylığı için istifasını sundu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AKP'den Antalya milletvekilliği için istifa etti. Kamuda istifaların son günü olan 10 Şubat Salı günü Kültür ve Turizm Bakanlığı'na istifasını sunan Arıcı, AKP'den milletvekilliği için Antalya İl Başkanlığı'na aday adaylık müracaatında bulunacağını söyledi. Seçim sürecinde aday adayı olarak AKP çatısı altında seçim çalışmalarını yürüteceğini kaydeden Arıcı, kararının hayırlı olmasını diledi.

Abdurrahman Arıcı, Antalya'dan AKP 23'üncü dönem milletvekili olarak görev yaptı, 2011 seçimlerinde de yedinci sıradan aday gösterildi. Arıcı, AKP'nin 6 milletvekili çıkardığı Antalya'da az bir oy farkıyla seçilemedi. Sonrasında Kültür ve turizm Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Arıcı, 25'inci dönem milletvekilliği için AKP Antalya il Başkanlığı'na önümüzdeki günlerde aday adaylık başvurusunda bulunacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler