İşte Barış Güler'in villası

Bakan Muammer Güler, oğlu Barış Güler’in evindeki paraların, sattığı villadan geldiğini, ipotek sorunu nedeniyle bankaya yatırmadığını söyledi. Güler, ilgili belgeleri de savcılığa verdiklerini açıkladı.

Yayınlanma: 25.12.2013 - 10:44
Abone Ol google-news

Avukat Kamil Şirin de, müvekkili Barış Güler’in, daha önce ortak olduğu Behçet Yaşar’a Bahçeşehir Eston Yapı tarafından yapılan villasını sattığını anlattı: “1.6 milyon TL’ye anlaşıyorlar. Ancak önce 400 bin sonra da 1 milyon alıyor. Bu paranın 1 milyon 270 bin TL’si ile evin üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Bu kaldırıldığında yapılan anlaşma gereği 200 bin TL alarak satış işlemi gerçekleşecekti. Ancak işlem bitmeden operasyon yapıldı. Sözleşmeyi polise ilettik. Hatta el konulan belgelerde sözleşme de var. Şahit olarak Behçet Yaşar’ı çağırmak istedik ama kabul edilmedi. Şüphelinin lehine olan delillerin toplanmasına izin verilmedi.”

 

200 bin dolar alınmış

Kamil Şirin, Rıza Sarraf ile olan bağlantıyı ise şöyle anlatıyor: “Sanıklardan Rüçhan Bayar, Barış Güler’in akrabası. Ortak altın işi yapıyorlar ama şirket batıyor. Bayar ile ortaklık bitirilirken 3 milyon 450 bin TL ödeme yapması sonucu ortaya çıkıyor. Bir çek kesiliyor. Ancak ödenmeyince vade uzatılıyor. Bu 2008 yılında oluyor. Bu para ailenin neredeyse bütün birikimleri. Akrabaları olduğu için rencide etmek istemiyorlar. Bir süre sonra 30 senet yapılarak taksit imkanı sağlanıyor. Ama yine en fazla 3-4 tane ödeniyor. Daha sonra 2011’e kadar bir ödeme olmuyor. Sonra tekrar oturuyorlar ve 2015 yılına 3 senet yapılıyor. 2013 yılına gelindiğinde ise Rüçhan Bayar’ın Rıza Sarraf’ın yanında kar ortaklığı anlaşmasıyla çalıştığını ve işlerinde iyi gittiğini öğreniyorlar. Bunun üzerine Rıza Sarraf ile görüşüyorlar. Ailenin birikimi olduğu için Muammer Bey de görüşüyor. Rıza Sarraf ise Bayar’ın adına birikmiş parası olduğunu ve izin vermesi durumunda ödemenin yapılabileceğini söylüyor. 200 bin Dolar ödeniyor. Başka da olmuyor.” (Vatan)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler