Üç belediye, üç acı öykü

Mersin'de önceki gece iş makineleriyle otogara giren belediye ekipleri, 30 yollık yapıyı yerle bir etti. Adana ve Zonguldak'tan da üzücü haberler geldi.

Yayınlanma: 03.03.2015 - 06:37
Abone Ol google-news

 

MERSİN

Otogar başlarına yıkıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otogar işletme ihalesini kazanan firma kira bedellerini yüksek tutunca seyahat firmaları yeni otogara taşınmadı. Yolcularını eski otogardan servislerle Tarsus Otogarı’na taşımak isteyen işletmecilere bir darbe de Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Belediye geceyarısı operasyonuyla eski otogarı yıktı. Otogar işletmecileri, “Burayı başımıza yıkmak bizi isyana teşvik etmek değil mi” diye tepki gösterdi.

Mersin’in yeni otogarı CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan döneminde inşa edilmiş, otogarın işletme ihalesi ise MHP’li Burhanettin Kocamaz yönetimi tarafından yapılmıştı. 10 ay içinde iki kez ihaleye çıkan Büyükşehir Belediyesi, idari yargının iptal kararı üzerine üçüncü kez ihaleye çıkmış ve otogarın tüm işletme haklarını yıllık 20 milyon lira bedelle Şimşek Grup’a vermişti. İhale bedelinin beklenenden yüksek çıkması, dükkân kiralarının da yüksek tutulmasına neden oldu. Yıllık 800 bin liraya varan kira bedellerini protesto eden otogar işletmecileri, yeni otogara taşınmadı. Yeni otogarda sadece 3 firma yazıhane aldı. İşletmeciler, eski otogardan Tarsus’a ücretsiz servisler kaldırarak ihaleyle ilgili mahkeme sürecini beklemeyi hedefliyordu ancak Büyükşehir Belediyesi önceki gece iş makineleriyle eski otogara girdi ve 30 yıllık yapıyı yerle bir etti. Belediye ekipleri, otogarın giriş kapılarını kapattı, otogar alanının zemininde de çalışma başlatarak araç trafiğini engelledi.

 

‘Vatandaşa zulüm’

Mersin Otogar İşletmeciler Otobüs ve Servis İşletmeleri Taşıma Kooperatifi Başkanı Veli Tol “Otogarda kira bedellerini yüksek tutarak halkın daha pahalıya bilet almasına neden olanları kınıyoruz” dedi. Otogar işletmecileri adına konuşan Ramazan Avcı da “Belediyenin görevi vatandaşa hizmet midir, zulüm müdür? Bu otogarı gelip kafamıza yıkmaları terör, zulüm değil midir” diye konuştu.

 

ADANA

Ölüm sebebim zabıta

- Merkez Seyhan ilçesi Mirzaçelebi Mahallesi’nde kestane ve antepfıstığı satarak geçimini sağlayan Cemil Bozkuş (61), zabıtalar sıkı denetim yaptığı için işe çıkamadı. Bu nedenle maddi sıkıntıya giren Bozkuş, sattığı ürünleri borçla aldığı için ödeyemedi. 20 bin lira borcu olan Bozkuş ne zaman tablayı alıp kestane satmaya çıksa zabıtalar tarafından yakalanarak, tablasına ve malzemelerine el kondu.

Psikolojisi bozuldu

Bu nedenle psikolojisi bozulan Bozkuş, önceki gece yatak odasına geçti. Eşi Şaziye Bozkuş ise salonda uyudu. Şaziye Bozkuş, sabah kalkıp yatak odasına girdiğinde eşini tavandaki demire çamaşır ipiyle asılı halde buldu. Çocukları ipi keserek Bozkuş’u indirdi, 112 acil sağlık ekipleri ve polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Cemil Bozkuş’un öldüğünü belirledi. Polisler, yaptıkları incelemede, “Benim ölüm sebebim zabıtalar. Bir cinayet işlendiği zaman bir ekip almaya gelir, bir tablayı almaya on ekip gelir. Bu mu adalet?” yazılı bir not buldu.

 

ZONGULDAK

Gazi kendini yakmak istedi

Sahilde köfte sattığı otobüsü ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belediye tarafından kaldırılan Güneydoğu gazisi Melih Demir (37), Valilik önündeki Atatürk Anıtı’nda elinde çakmak ve benzin şişesiyle kendisini yakmak istedi. Demir “Birçok kafe ve restoran ruhsatsız. Onları yıkamıyor, gücü yetmiyor, geliyor benim ekmek tekneme göz dikiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler