Bu kez de Abdülkadir Selvi'nin kuzeni konuştu

Hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdülkadir Selvi ile ilgili ablasından sonra kuzeni de konuştu.

Yayınlanma: 18.03.2015 - 16:32
Abone Ol google-news

Abdülkadir Selvi’nin, “Satın Eşşek Sıpaları” türküsünü okuduğu için AKP Milletvikili Mustafa Şahin’in “sanatçı müsveddesi, soytarı, yoncası fazla gelmiş binek hayvanı” gibi ifadelerle hakaret ettiği halk müziği sanatçısı Kutsal Evcimen ile teyze çocukları olduğu ortaya çıktı.

Evcimen, Kuzeni ile uzun zamandır görüşmediklerini belirterek “Keşke gazeteci gibi davransaydı. Berkin Elvan’ın, Ali İsmail Korkmaz’ın, Abdullah Cömert’in, Mehmet Ayvalıtaş’ın katilleriyle aynı yerde olmaması gerekirdi” diye konuştu.

VİDEO- İŞTE SATIN EŞŞEK SIPALARI TÜRKÜSÜ

“Haramzadelerin gemisindin in”

AKP iktidarına desteğiyle bilinen Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’nin 66 yaşındaki ablası Fatma Kaya, kardeşine “Haramzadelerin gemisindin in” diyerek ateş püskürdü. “Onu gördüğümde televizyonu kapatıyorum, tansiyonum yükseliyor, yüzüne bakmak istemiyorum. Keşke limon satıp onurlu yaşasaydı” diyen abla Kaya, “Aleviyiz, solcuyuz. Değerlerimize bağlı bir aileyiz. Abdülkadir senin derdin ne?” diye sordu.

Abdülkadir Selvi: Bu kadar kahpe olduklarını bilmezdim

Selvi'nin ablası: Onu gördüğümde TV'yi kapatıyorum

Selvi’nin İstanbul’da yaşayan ablası Fatma Kaya ile Ümraniye’deki Cemevi’nde bir araya geliyoruz. Cemevini göstererek “Biz buyuz, buyuz, buyuz” diyen Kaya, Dedelerinin Dersim ve Erzurum Horosan’dan sürgün ile Sivas Yıldızeli’ne geldiklerini anlattı. Kaya, “İstanbul’a taşınmadan önce Sivas Yıldızeli ilçesinde yaşıyorduk. Alevi olduğumuz için büyük baskılar gördük. Dedem sürgün sırasında cesetleri üzerine kapatarak, ölü taklidi yaparak kurtulmuş ve Sivas’a gelmiş. Biz böyle dedelerin torunlarıyız. Kardeşim Gülami Selvi, Deniz Gezmiş’in arkadaşıydı. 11 yıl cezaevinde kaldı. Gezmiş’ler, Sivas’a geçerken babamın evinde kaldı. Babamı işten çıkardılar” dedi. Babasının işten çıkarılınca, babasının kardeşleri Abdülkadir ve Hasan’ı İzmir Ödemiş’te bir yatılı liseye yazdırdığını dile getiren Kaya, “Okulda cemaatçilerin içine karışmış. Ankara’ya üniversite için gittikten sonra aile ile bağlarını kopardı” dedi. Selvi’yle yalnızca annesinin görüştüğünü anlatan Kaya, kardeşiyle en son 20 yıl önce babasının cenazesinde görüştüklerini söyledi. Kaya, “Abdülkadir bizi çok üzdü. Televizyona çıktığı zaman tansiyonum çıkıyor, çok sinirleniyorum. Alevileri, cemevlerini tanımayan, bizleri Sünnileştirmek isteyen AKP’nin gemisine binmesin. Babam kardeşimize böyle yaptığı için kızıyordu, üzülüyordu.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon