'Yüzünü görmedim ama bana dava açtı'

Kabataş’ta Gezi direnişçilerinin tacizine uğradığı iddialarının gerçek olmadığı ortaya çıkan Zehra Develioğlu’nun daha önce ‘araçla beni sıkıştırdı’ diye şikâyetçi olduğu Arif. Y. “Kendisini görmedim bile. Aracı üzerime sürdü. Sonra da şikâyetçi olmuş” dedi. Arif Y. dava sırasında tehdit telefonları da aldığını belirterek Develioğlu’nun tıbbi yardım alması gerektiğini savundu.

Yayınlanma: 18.03.2015 - 21:40
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi sırasında Kabataş’ta üstleri çıplak, deri eldivenli bir grup erkeğin tacizine uğradığını öne süren Zehra Develioğlu’nun 2010’da kendisini araçla sıkıştırdığını öne sürdüğü Arif Y, gazetemize konuştu. Arif Y, davanın açıldığı sırada işyerini arayan kişilerin “Sizi tanıyoruz. Yanınızda çalıştırdığınız kişilere dikkat edin” diyerek tehdit ettiklerini söyledi. Söz konusu iddialara ilişkin ulaştığımız Zehra Develioğlu da konuyla ilgili gazetemize ‘bugün konuşmayacağını’ ancak bir süre sonra açıklama yapacağını söyledi.

Kamuoyunda “Kabataş gelini” olarak bilinen Zehra Develioğlu’nun 2010 yılında kendisini araçla sıkıştırdığını öne sürdüğü Arif Y, işi gereği Başakşehir’de oturduğunu söylüyor. Başakşehir’i “onların kalesi” diye tanımlayan Arif Y, “Ben bunların içine düştüm. Çocuğum var. Eşim doğru düzgün dışarı çıkamıyor. Bunlardan her türlü kötülüğü bekliyorum” diyerek tedirgin olduğunu belirtiyor. 2010 yılında yargılanmasına neden olan iddiaya ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Zehra Develioğlu’nu hiç görmedim. Arabayı üstüme kırdı. Beni kamyonun altına atmak istedi” dedi.

 

Gezideki gençlere yazık

Arif Y, karakola gidip ifade verdikten sonra, işyerini tanımadığı birilerinin aradığını kaydederek, “Sizi tanıyoruz. Yanınızda çalıştırdığınız kişilere dikkat edin’ demişler. Bizi Başakşehir’de tanıdıkları için benim yerimde başkası olsaydı, karakolda bu kadar iyi davranmazlardı” dedi. Arif Y. Develioğlu’nun şikayetini gereksiz olarak yorumlayarak, “Duruşmaya bile gelmedi. Hakim de zaten ilk duruşmadan sonra ‘Daha gelmene gerek yok’ dedi” ifadelerini kullandı.

Arif Y., kendisine yönelik bu suçlamanın 3 yıl sonrasında Kabataş’ta benzer bir olayın yaşandığı iddiasıyla ilgili olarak ise, “Gezi Parkı eylemleri sırasında orada bulunan gençlere yazık. Bu kadının psikolojisiyle alakalı bir sorunu olabilir. Psikoloğa gitmesi gerek” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler