Anneye seçim yatırımı

Pilot il olarak seçilen Antalya, Bursa ve İzmir’de nisanda başlayacak proje ile annelere 300 Avro ödenecek. Toplam hibe 38 milyon Avro.

Yayınlanma: 26.03.2015 - 11:49
Abone Ol google-news

Seçimlerin yaklaşmasıyla partilerin haz verdikleri ekonomik program ve yardımlar da hız kazandı. İktirar partisi de dün verdiği yardımlara bir yenisini eklediğini duyurdu.

Çalışan kadınların anne olduktan sonra çalışma yaşamından uzaklaşmaması için aylık 300 Avro vermeye hazırlanan hükümet, program kapsamında 38 milyon Avro hibe kullandıracak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kadın çalışanlara verilen ücretlerin düşüklüğü ve çocuk bakım imkânlarının kısıtlılığı nedeniyle anne olan kadının ve anne adaylarının iş hayatından çekilmesini önlemek amacıyla “Evde Çocuk Bakımı” projesini hayata geçirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürü Selim Erol, SGK hizmet binasında düzenlenen toplantıda projede Antalya’dan 1500 anne ve 1500 bakıcı olmak üzere 3 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti. İstihdamda aylık 300 Avro hibe desteği vereceklerini belirten Erol, “Çocuğuna tek başına bakıp, engelli çocuğu olan ve resmi makamlarca (MEB, İŞ- KUR) sertifikalı çocuk bakıcısı çalıştıran annelere yapılacak hibe desteği 390 Avro olacaktır. 24 aylıktan küçük çocuğu olan kadınların başvuru yapabileceği proje kapsamında çocuklar 36’ncı ayını doldurana kadar hibe desteği sağlanacaktır. Antalya, İzmir ve Bursa illerinde uygulanacak olan operasyon kapsamında ilimizde 1500 anne ve 1500 bakıcı olmak üzere 2 bin kadının istihdamı hibe yardımı ile desteklenecek olup, üç pilot ilde istihdamı desteklenecek kadın sayısı 5 bin anne ve 5 bin çocuk bakıcısı olmak üzere toplamda 10 bin düzeyindedir” şeklinde bilgi verdi.

38 milyon Avro

Projenin Sosyal Güvenlik Kurumu ve Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini ifade eden Erol, proje kapsamında 38 milyon Avro’nun mali destek olarak annelere sağlanacağını belirtti.

 

Kimler yararlanacak?

Anne ve bakıcı aynı illerde ikamet edecek ve Türk vatandaşı olacak.

*Başvuru anında annenin 24 aylık veya daha küçük çocuğu olmalı.
*Annenin en fazla asgari ücretin brüt tutarının iki katına kadar brüt geliri olmalı.
*Anne ve çocuk bakıcısı arasında birinci derece akrabalık ilişkisi olmamal.
* Başvurular ise www.sgk.gov. tr ya da www.antalyasgk.gov. tr internet siteleri üzerinden yapılabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler