Göcek talana direniyor

Orman Bakanlığı yöre halkının itirazlarına karşın Göcek koylarının ihalesini yaptı. Akbük ve Bedri Rahmi Koyları 900’er bin TL’ye aynı kişiye 29 yıllığına kiralandı.

Yayınlanma: 27.03.2015 - 05:37
Abone Ol google-news

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılan Göcek koylarından Akbük koyu 29 yıllığına, yılda 900 bin lira, Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu da 903 bin lira bedelle Hüseyin Gülen adlı kişiye verildi. Gülen’in Dalaman Sevgi Yolu’nda Barkot Kafeteryası’nı işlettiği öğrenildi. Toplam 70 kişinin teklif verdiği Göbün ve Küçük Sarsala koylarının ihalesinin bugün yapılacağı bildirildi. İhalede bedellerin yüksek seyretmesi, koylarda yapılaşmaya gidileceği endişelerini daha da kuvvetlendirdi.

İhalelere, koylarda mevcut işletmeci köylülerden katılan olmaması dikkat çekti. Daha önce iki-üç yıllığına işletmeye verilen koyların şimdi 29 yıllığına kiralanmak istenmesi ve iskele yapılma imkânı olmasına karşı 200 kadar köylü ve çevreci, ihalenin yapıldığı Dalaman Orman İşletme Şefliği önünde toplanarak tepki gösterdi.

‘Ormancı’yı söylediler

Grup, ihalenin yapıldığı binanın önünden geçip Dalaman Havalimanı’na giden Gazi Bulvarı’ını trafiğe kapattı. 10 dakika kadar trafiğe kapalı kalan yolun tek şeridi polisin uyarısı üzerine tekrar açıldı. Büyük bölümünü kadınların oluşturduğu grup, hep bir ağızdan “Ormancı” türküsünü söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler