Fatura avukatlara

Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol adlı eylemciler bağlantı kurulan bir televizyon kanalına “Elimizi kolumuzu sallayarak girdik” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise eylemcilerin avukat cüppesi giyerek adliye binasına girdiklerini açıkladı. “Bu ibretlik bir vaka” diyen Erdoğan, aranmadan adliye binalarına giren avukatların durumunun yeniden ele alınacağını söyledi.

Yayınlanma: 01.04.2015 - 01:10
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eylemi gerçekleştiren iki kişinin avukat cübbesiyle adlileye girdiğini açıkladı. Bükreş’te açıklama yapan Erdoğan şunları söyledi:

 

Üzerinde önemle durulacak

Bu işin öyle hafife alınır bir yanı yok. Bu, üzerinde çok çok önemle durulacak ibretlik bir vaka, olaydır. Polisimizi özellikle yaptığı operasyon sebebiyle de kutluyorum. Çünkü onlar da bir yerde bu silah seslerinden sonra cansiparane o odaya girerek orada da gereğini yerine getirmiş oldular.

 

Başından üç kurşun

Bundan sonraki süreçte avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz ve diğer görevlilerin aynı şekilde adalet saraylarına girişlerinden tutunuz, bunların ne gibi bir muameleye tabi tutulacak, bunların hepsinin değerlendirilmesini ele almak gerekiyor. Savcımız üç tane başından, iki tane de vücudunun değişik yerlerinden kurşun alıyor.”

 

Başbakan: Adliyeye polis

Başbakan Ahmet Davutoğlu olaydan sonra yaptığı açıklamada, “Terör bir insanlık suçudur. Saldırı Türk demokrasisine yapılmıştır” dedi. Yayın yasağının benzer durumda her ülkede uygulandığını savunan Davutoğlu, güvenlik zaafiyetinin konusunun bütün yönleriyle ele alındığını belirtti. Davutoğlu, “Olayın seyri sırasında bundan sonra ne tür önlemler alınması gerikiyorsa o önlemlerin alınması için gereken talimatı verdik. Silahın içeri avukat elbisesiyle sokulduğu anlaşılıyor. Gerekirse adliyeler emniyet birimlerince denetlenebilir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler