Gece yarısı tahliye Çağlayan'ı karıştırdı

Paralel Yapı soruşturmasında tutuklu bulunan 75 polis ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi tahliye kararı verince ortalık karıştı. İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği jet hızıyla kararın geçersiz olduğuna hükmetti. Gece yarısı Başsavcı Salihoğlu’nun Çağlayan Adliyesi’ne gelerek kararın UYAP sistemine girişini engellediği iddia edildi.

Yayınlanma: 26.04.2015 - 00:24
Abone Ol google-news

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi gece yarısı soluk soluğa bir tahliye çekişmesine sahne oldu. Paralel Yapı iddialarıyla açılan soruşturma kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında İstanbul 32. Asliye Ceza Hâkimliği’nce tahliye kararı verildi.

İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği ise Asliye Ceza Hâkimliği’nin yetkisiz olduğu gerekçesiyle verilen tahliye kararlarının geçersiz olduğuna hükmetti. 10. Sulh Ceza Mahkemesi, Silivri Cezaevi’nin bağlı olduğu Bakırköy Savcılığı’na bir yazı yazarak tahliyelerin gerçekleştirilmemesini de istedi.

Peş peşe gelen kararların ardından Çağlayan Adliyesi’nde hareketli dakikalar yaşandı. Adliyeye çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ile TOMA aracı getirildi.

32. Asliye Ceza Hâkimliği’nin kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile Cumhuriyet başsavcıvekilleri ve İstanbul Adalet Komisyonu başkanlarının gece yarısı adliyeye gelerek kararın UYAP’a girişini engellemek istedikleri iddia edildi.

 

‘Avukatlar alınmadı’

75 polisin avukatları Twitter’dan karar metnini paylaştı. Avukat Kemal Şimşek, Twitter’dan avukatların Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne alınmadığı mesajını paylaştı. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde Çağlayan Adliyesi'nde bir grup avukat 32. Asliye Ceza Hakimliği'nin tahliye kararını yazdırıp elden Silivri'ye ulaştırmaya çalışıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler