MİT 8 ay önce uyarmış

MİT’in sekiz ay önce hazırladığı bir raporda bakanların 17 Aralık operasyonunda tutuklanan Reza Zarrab’la ilişkileri olduğu ve bunun ortaya çıkması durumunda hükümetin aleyhine kullanılabileceğinin belirtildiği öne sürüldü.

Yayınlanma: 07.01.2014 - 08:18
Abone Ol google-news

T24’ün haberine göre, MİT’in 18 Nisan 2013’te hazırladığı üç sayfalık raporda Reza Zarrab’ın bazı bakanlarla ilişkisi üzerinde duruldu. Ankara’da hakkında yolsuzluk davası açılan ve beraat eden bir MİT görevlisi ile ekibi tarafından hazırlandığı öne sürülen raporda Zarrab’ın faaliyetlerine yer verildi. Raporda Zarrab’ın Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile yakın ilişkide olduğu belirtilerek Zarrab’ın, kardeşinin TC vatandaşlığına kabulü için bazı girişimlerde bulunduğu bilgisi de yer aldı.

Raporda Zarrab’ın 1.500 kg altın taşıyan ve 01-18 Ocak 2013 arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda alıkonulan uçak ile ilgili olarak Çağlayan ile konuştuğu, Çağlayan’ın Mart 2013’te Zarrab ile görüşmek için girişimde bulunduğu belirtildi. Ayrıca Çağlayan’ın Zarrab’ın özel uçağı ile 22-23 Mart 2013’te Umre’ye gidip gelmesi de raporda yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler