Uludere'de takipsizliğe tepki yağıyor!

Uludere soruşturmasından takipsizlik kararı çıktı. Gazeteciler, sanatçılar ve yurttaş Twitter'da tepkisini dile getirdi.

Yayınlanma: 07.01.2014 - 10:08
Abone Ol google-news

Mehmet Altan ?@MehmetAltanFan Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu "yargı darbesi" ise Uludere Katliamı'nın 2 yıldır üzerinin örtülmesi ne "darbesi"?

servet kocakaya ?@servetkocakaya Uludere davasına Askeri mahkemenin bakması; evinizi soyan hırsızı yakalayıp babasına teslim etmekten farklı değil.

Ertuğrul Günay @ErtugrulGunay   Sabret! Adl-i İlahi eğer Dicle kıyısında kaybolan kuzunun hesabını Emr’den soruyorsa, Roboski’de yiten 34 canın hesabını da soracaktır!

Hasip Kaplan @HasipKAPLAN Genel Kurmay Askeri Savcılığı, TBMM ile Bakanlar Kurulu Kararına dayanıyor, BDP savaş tezkeresine her zaman hayır oyu verdi. Roboski'de aileler ve adalet arayanlar için asıl takip şimdi başlıyor, hukuken ve siyaseten yapılacaklar var, mücadeleye devam. Trafik kazalarında bile kusur vardır, dikkatsizlik, tedbirsizlik, ihmal diye bir suç vardır, F-16 bombardımanında İHA'lı görüntülü kusur vardır


FERHAT TUNC @ferhatttunc   Devlete ve ordusuna toz kondurmayan savcılığın bu kararı aynı zamanda bir yeni katliam ilanidir.Bu rezaletin tarafı olan devlet Kürdün degil

Naim Dilmener @renemliD   Roboski’de “kusur” yokmus. Nasil? Kendi kendilerine mi öldüler? Intihar mi ettiler? Birbirlerini mi vurdular? NASIL?

Eksihabermas @eksihabermas   10-15 yıl sonra ikbal arayan biri de çıkıp “kaçakçılar aralarında ihtilaf çıkınca birbirlerini bombalattı” der, buna da inanan çıkar.

Bahattin Yücel @bahattinyucel Askeri Yargının; Uludere’yi unutturmaya yetmez. Adalet sonunda kendi yurttaşlarını bombalatan anlayışı yargilayacaktır.

kaan sezyum @kaansezyum   -Yaşasın adalet, ölsün insanlar!

ateş ilyas başsoy @SONSAYI   Roboski’de askerlerin kusuru yokmuş. Türk ordusu kusursuzdur zaten. #RoboskiyeAdaletBuMu

Ertuğrul Kürkçü @ekurkcu   Gen Kur. Svc.’nın Roboski’de “kusur yok” kararı TSK’nin 28-29 Aralık 2011'de “kusursuz bir katliam” gerçekleştirdiğinin fütursuzca ilanıdır.

murat sabuncu @muratsabuncum   Uludere takipsizlik…orada olen bu ulkenin 34 cocugu kardeslerimiz…ailelere bunu nasil anlatacaksiniz..

Eren Eğilmez @erenegilmez   Uludere’de takipsizlik kararı ne demek? İstihbaratı kim verdi? TR’ye kendi vatandaşlarını kim, neden öldürttü? Daha büyük “komplo” mu var?

Emre Uslu @EmreUslu   Askeri mahkeme takipsizlik verip dosyayı kapattı. Suçlu kafasına bomba yağtırılan o gariban köylüler oldu. Geçmiş olsun Türkiye…

Ferdan Ergut @FerdanErgut   Sonuçta 34 yurttaşının bedenini bombasıyla paramparça eden devlet, kendini akladı. Vebali Erdoğan’ın üzerinedir.

Sezgin Tanrıkulu @MSTanrikulu   Askeri Savcılık Roboskide takipsizlik kararı vermiş; 2 yıl önce ifade etmiştik bu sonucu, 1 derecede sorumlu olan Başbakan er geç yargılanacak

Mete Çubukçu @metecubukcu   Roboski’de kimsenin kusuru yokmuş. TSk filan. Sorumlu ya da sorumlular biliniyor da…

Başak Şengül @ebasaksengul   Uludere ile ilgili de bir haber var.. Takipsizlik kararı verildiği ile ilgili soruşturmada.. “Sorumlu kim?” sorusu havada bu habere göre..

nasrullah ayan @nasrullahayan   Roboski’de 34 vatandaş boşuna öldü.. TSK sorumlu değil.. Dosyaya takipsizlik.. Adaletinizi sevsinler..

Ismail Kucukkaya @KucukkayaIsmail   Peki kusurlu kim Uludere’de?

Gökhan Günaydın @gunaydingokhan   Uludere soruşturması bitti ve takipsizlik kararı verildi. Hiçkimse suçlu değilmiş. Asıl sonuç şu: Bu memlekette hukuk YOKTUR!

murat sabuncu ?@muratsabuncum Uludere takipsizlik...orada olen bu ulkenin 34 cocugu kardeslerimiz...ailelere bunu nasil anlatacaksiniz..

Sevda Türk ?@notronbomb

Sivasa, coruma, marasa, gaziye, geziye yeni bir utanc daha eklendi: ULUDERE :((

Örnek Vatandaş ?@ornekvatandas

Sokak'ta polis tarafından vurulsan da, sınırda asker tarafından bombalansan da(uludere) suçlu sensindir. Çünkü burası Türkiye.

Ali ?@_atesadam

uludere katliami icin savci'lik takipsizlik karari vermis. bu dunya da olmasa da oteki tarafta hesabini vericeksiniz. KATİLLER..

mehmet alp  ?@alpkimya

Bazilari Roboski dememden rahatsız ama Uludere diyince 34 masum Kürt kardesimiz geri gelmiyor.

 

Mustafa Emin ?@ilimfilim

"Uludere Ankara koridorlarında kaybolmayacak" dediniz sözünüzü tutmadınız Adaletle mükelleftiniz zulmettiniz, katlettiniz hesap vereceksiniz

Pınar ?@pinarcebecii

Uludere'ye takipsizlik kararı! Hiç utanmadan hiç korkmadan! Hiç acımadan takipsizlik...

Rum Kurabiyesi ?@hilaaldogan

Tamam adalet yok, hukuk yok, yargı yok da siz hangi vicdanla Uludere'de takipsizlik kararı verdiniz ?

Hüseyin Özkaya ?@ozkayahuseyin

Uludere ve Reyhanlı'da katledilenlerin, Gezi'de öldürülenlerin-yaralananların, zulmettiğiniz mazlumların ahı elbette yerde kalmaz.

 

Uludere'de tek kusur ölenlerin!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler