Mahkeme kaldırmış

Van’ın cadde ve sokaklarındaki billboardlara, çeşmeden akan kan resmi bulunan ilanlar asılmıştı.

Yayınlanma: 05.05.2015 - 00:13
Abone Ol google-news

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından susuzluk sorununa dikkat çekmek için geçen hafta asılan afişlerde kan damlayan musluk kullanılması tepkilere neden olmuştu. Asılan kanlı afişlerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’li milletvekilleri ve il yöneticilerinin açıklamaları üzerine Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı, cuma günüyse Van 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla billboardlardaki afişlerin kaldırıldığı ortaya çıktı.

İtiraz dahi etmedik

VASKİ Genel Müdürü Mehmet Köseoğlu, kaldırılan afişlerin yerine yenisinin asıldığını belirterek “Karara itiraz dahi etmedik. Siyasi amaçlarla kullanılmayacak kadar değerli bir projeydi” dedi.

Kentin çeşitli cadde ve sokaklarındaki billboardlara, çeşmeden akan kan resmi bulunan, altında Kürtçe ve Türkçe olarak “Önleminizi alın”, “Bir gün bitecek”, “Bir gün her şey”, “Sahip çıkmazsanız uzak değil!”, “Nefessiz kalmayalım” , “Farkında mısın?” yazılı ilanlar asıldı.

Afişlerin tepki çekmesi üzerine açıklama yapan VASKİ, ilanların kurum tarafından Su Kültürünü Geliştirme projesi kapsamında tasarlandığını ve proje için 2015 yılında 80 milyon TL’lik yatırım planlandığı belirtildi. Tartışma konusu afişler geçen cumartesi değiştirilerek bu kez musluktan damlayan suyu içmeyen emekçi bir çocuğun bulunduğu afişler asıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler