Diktatörlüğü miras bıraktı

Kenan Evren’in ölümü darbenin ardından idam edilenlerin ailelerini, işkencede sakat kalanlarını, hayatları çalınan on binlerce kişinin acısını dindirmedi. Acılı aileler Evren’e haklarını helal etmediklerini belirtirken devlet töreni yapılmamasını istedi.

Yayınlanma: 10.05.2015 - 22:28
Abone Ol google-news

Amasya Suluova Et Balık Kurum Tesisleri’nde (EBK) gördüğü işkenceler nedeniyle sakat kalan ve açtığı dava hâlâ süren Fazlı Kuru, “Sistem bunları yargılamadı, akladı. Ben Kenan Evren’in yaptırdığı işkencelerden dolayı 35 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm oldum. Kenan Evren’i ve yaptığı darbeyi anlamak için bugün Türkiye’nin geldiği noktaya ve bana bakmak gerekir. Diktatör, Türkiye’ye yine diktatörlüğü miras bıraktı” diye konuştu.

İşkence mağdurlarından Abidin Koç da “Darbeciler bana aylarca işkence yaptılar, idamla yargıladılar. Darbenin başı hesap vermeden öldü ve kurtuldu, özet bu. Kenan Evren’in zihniyeti şu an Türkiye’de daha da ağırlaşarak devam ediyor. Kenan Evren yaptığı anayasayla faşizmi, baskıyı, dinciliği miras bıraktı” dedi.

İdam edilen İskenderun Lisesi öğrencisi Ali Aktaş’ın annesi Ganime Aktaş: Ölümü içimi biraz olsa rahatlattı; ama ne faydası var ki bize? Ben onu şikâyet edenlerden birisiyim. Evren’i mahkûm ettiren annelerden biriyim. Şikâyet ettik, mahkûm oldu; ama ne elde ettim ki? Oğlum zaten gitti.

İşkence mağduru Metin Irmak: Kenan Evren insanlık suçlarının en büyüklerini işleyen bir isimdir. Kenan Evren darağacıdır, genç insanların idam edilmesidir, ülkenin cezaevi ve işkencehaneye dönüşmesidir. Kenan Evren faşizm demektir. Kenan Evren bugün devam eden AKP diktatörlüğünün babasıdır.

16 yaşında tutuklanan, aylarca işkence gören Necati Emgili: Gönül isterdi ki Kenan Evren zamanında yargılansın, cezalandırılsın. Bu önemliydi; ama halkın gözünde insanları katleden bir isim olarak kaldı. Evren ve cuntası benim hayatımdan 6 yıl aldı” dedi.

İdam edilen Ahmet Kerse’nin kardeşi Şaban Kerse: Kenan Evren öldü ve kurtuldu. Ben ölmesini değil, yaşayıp sürünmesini isterdim, daha çok çekilmesini isterdim. Bize çok acı çektirdi, biz de acı çekmesini isterdik.

Adana’da idam edilen Mustafa Özenç’in kardeşi Fatih Özenç: Bugün benim için bayram. Sevinçliyim. Umuyorum ki ağabeyim ve ağabeyim gibilere yapılanların hesabını orada verecek çünkü artık onlarla baş başa.

İşkence mağdurlarından Hasan Kaplan: Kenan Evren’in öldüğünü duyduğum zaman ne hissettim bilmiyorum. O cezaevinde ölmeliydi ya da birileri bunu cezalandırmalıydı. Yatağında rahat rahat, doktorların gözetiminde, süs bitkisi gibi aylarca yaşatılmaya çalışmalarının sonucunda ölmemeliydi, yaptıkları yanına kâr kalmamalıydı.

Gözaltına alınan Nizamettin Tekçe: O dönemi Allah bir daha göstermesin. Atatürkçülük adına insanlık dışı şeyler yapıldı, en büyük darbeyi Atatürkçülük yedi. Kenan Evren’i insan olarak sevmem, arkasından iyi bir şey konuşamam.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler