8 aylık hamile safra kesesi ameliyatına alınınca öldü

Sekiz aylık hamile Seda Yılmaz, ‘çok su tüketme, kasıklarında ağrı ve bulantı” şikayetleri ile Sakarya Hastanesi’ne gitti. MR sonucunda kum döktüğü belirtildi ve safra kesesi ameliyatı önerildi. Ameliyata aldılar, panrekası yırtıldı ve....

Yayınlanma: 22.05.2015 - 09:47
Abone Ol google-news



Seda Yılmaz 29 yaşındaydı. İlk çocuklarını kucağına almasına sadece 1 ay kalmıştı. Çalıştığı avukatlık bürosundan doğum iznini aldı ve günleri saymaya başladı. 2 Mayıs 2015 tarihinde ise bulantı, kasıklarında ağrı ve aşırı su tüketimi şikayetiyle Eskişehir’deki Sakarya Hastanesi’ne gitti. Yapılan kontrollerden sonra kum döktüğü ve safra kesesine operasyon düzenleneceği söylendi.

Elleri ayakları mosmordu

Vatan'dan Öge Demirkan'In haberine göre, bundan sonra yaşananları anne Müzeyyen Kalaycı şöyle anlatıyor: “Kızıma, 8 Mayıs cuma öğlen gibi operasyon yapıldı. Doktor müdahalenin çok iyi gittiğini söyledi. Ancak 4 saat sonra kadın doğum uzmanı geldi ve karnındaki bebeği sezaryen ile almak zorunda kaldıklarını söyleyince ters bir şeylerin olduğundan ilk kez o zaman haberdar olduk. Torunum Hikmet Ata sağlıklı olarak dünyaya geldi ve küvöze kondu. Ancak kızımı bana göstermediler. Yoğun bakımda ziyaret yasak dediler. Ama kızımı görmediğim için içim rahat değildi. Cumartesi günü kımızın odasına zorla girdiğimde ellerinin ve ayaklarının mosmor olduğunu gördüm. Bana ‘Anne çok ağrım var’ diyebildi.”

Başka hastaneye sevk...

“Kızımı o halde görünce çıldırdım. Doktorlara ne olduğunu sordum ama bana açıklama yapmadılar. Daha sonra, ‘Kızınızı Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevkini yapacağız ancak 2 bin 800 TL vermeniz gerekir’ dediler. Bu parayı almadan sevk işlemini yapamayacaklarını söylediler.

Biz de 2 saat içinde parayı ödedik ve kızım fakülteye sevk edilerek Anesteziyoloji ve Reanimasyon servisine yatırıldı. Burada bize kızımın karaciğerinin durma noktasına geldiğini, solunum yetersizliği yaşadığını ve pankreasında ödem olduğu söylendi. 19 Mayıs tarihine kadar burada tedavi edilmeye çalışıldı. Ancak 19 Mayıs sabahı kızımı kaybettik.”

Pankreas zarı ameliyatta yırtıldı

Anne Kalaycı, safra kesesi operasyonu sırasında pankreas zarının yırtıldığını söyledi: “Doktorların ifadesine göre kızımın ilk operasyon sırasında pankreas zarı yırtılmış. Bu durum diğer organları tetiklemedi. Tek tesselimiz torunum Hikmet Ata’nın sağlıklı olması. Şu anda hastaneden çıkacak ölüm raporunu bekliyoruz. Bu rapor sonucuna göre Sakarya Hastanesi’nden ve doktordan şikayetçi olacağız. Olayı BİMER’e de yazacağım İl Sağlık Müdürlüğü’ne de... Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Eğer doktor hatası varsa diploması yırtılmalı; bir daha başka ailelerin canları yanmasın. Başka Hikmet Ata’lar annesiz büyümek zorunda kalmasın.”

28 haftadan sonra olmaz

- Prof. Dr. Cansun Demir - Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı: “Hamile kadınlara acil durumlarda her türlü ameliyat yapılabilir. Safra kesesi ameliyatı ise akut taşlı bir kriz değilse acil bir ameliyat değildir. Hamile kadınlara genelde ilk 3 ay ve son 2 ayda ameliyat yapılmaz. Yani operasyon yapılacaksa 12 ile 28 hafta arası tercih edilmeli. Safra kesesi ameliyatlarında ise ameliyatlar gebelikten sonraya ötelenmelidir. Acil durumlar hariç. Aksi halde erken doğum oluşabilir.”

Kaynak: Vatan


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler