Öğrencilerin sabrı kalmadı

8. sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG sınav sonuçlarının 45 gündür açıklanmaması ve sınavla gili söylentiler velileri kaygılandırıyor.

Yayınlanma: 15.01.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Yaklaşık 2 milyon 8. sınıf öğrencisinin girdiği TEOG sınav sonuçları 45 gündür açıklanmıyor. Bu ay içinde açıklanması beklenen sınavla ilgili olarak ortalıkta pek çok söylenti dolaşıyor. Sınava giren öğrenciler arasında “15 bin tam yapan varmış’’ söylentisi çok yaygın. Sonuçların hala açıklanmaması ve okullara ulaşmaması, karnelerin dağıtımına 10 gün kala öğretmen, öğrenci ve velileri kaygılandırıyor. Eğitimciler, sınav sonuçlarının açıklanmasının bu kadar uzun sürmemesi gerektiğini belirterek, “bu bir sıralama sınavı ve çocukların yerini bilmesi çok önemli’’ diyor. ‘Motivasyonumuz 

‘Motivasyonumuz bozuldu’

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarının ilki 28-29 Kasım 2013’te yapılmıştı. Sınavların üstünden 45 gün geçmesine rağmen sonuçların açıklanmaması, hem öğretmenleri hem de öğrencileri çok kaygılandırıyor. Karnelerin 24 Ocak’ta verileceğini hatırlatan öğretmenler, sınava giren öğrencilerin hatalarını bildiğini ancak sınav sonuçları açıklanmadığı için kimin ne kadar başarılı olduğu, sıralamanın nasıl olduğu ile ilgili hiçbir bilgi bulunmadığını söylediler. Öğrenciler de sonuçlar bir türlü açıklanmadığı için içlerinin rahat etmediğini, motivasyonlarının bozulduğunu, diğer sınavlara odaklanamadıklarını belirttiler. İkinci dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavları 28-29 Nisan 2014 tarihinde yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler