Aksaray'da AVM'de yangın: Bir ölü, sekiz yaralı

Aksaray'da 5 katlı bir alışveriş merkezinin en üst katında kaynak yapılırken yangın çıktı. Alevler, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kontrol altına alınırken, bir kişi öldü, sekiz kişi yaralandı.

Yayınlanma: 27.06.2015 - 20:56
Abone Ol google-news

Yangın, saat 19.40 sıralarında Hamidiye Mahallesi'ndeki alışveriş merkezinin 5'nci katında kaynak yapıldığı sırada başladı. Kıvılcımların eşyaları tutuşturmasıyla başlayan alevlere alışveriş merkezleri çalışanları, yangın tüpleriyle müdahale etmeye çalıştı. Alevlerin kısa sürede büyüyüp yayılması üzerine itfaiye ekiplerine haber verildi. Alevlerin ve dumanların alt katlara yayılmaya başlaması sonucu 5'inci katta bulunan yemekhanede personel için iftar hazırlayan aşçı Sultan Yağlı (50), mahsur kaldı. 2'nci katta bulunan 19 yaşındaki Asude Kaymaz da paniğe kapılıp, pencereden atladı. Diğer personel ve müşteriler de hızla binayı tahliye etti.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına almaya çalıştı. Ancak alışveriş merkezindeki parfüm gibi, yanıcı maddelerin patlamasıyla alevlerin alt katlara sırayet etmesi üzerine iftaiye, yangını kontrol altına almakta güçlük çekti. Ekiplerinin müdahalede yetersiz kalması nedeniyle çevredekiler, itfaiye aracının merdivenlerine çıkarak alevlere müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada bazıları kişiler de itfaiye ekiplerinin yetersiz kalmasına tepki gösterdi. Mahsur kalan Sultan Yağlı, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yağlı ve pencereden atlayan Kaymaz, ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Alevler, yaklaşık 1.5 saat süren çalışma sonucu güçlükle kontrol altına alınırken, 5 katlı alışveriş merkezinin son 3 katı yangın nedeniyle kullanılmaz hale geldi.

Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen itfaiye eri 31 yaşındaki Mustafa Başkan, alışveriş merkezi personeli 19 yaşındaki Sibel Uzun, aynı yaşdaki Abdülkadir Yağlı, 21 yaşındaki Selen Yumuşak, 17 yaşındaki İsmail Çoban, 36 yaşındaki Fadimeana Özdemir ve aynı yaşındaki Mustafa Güvener, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hastanede dumandan etkilenen 7 kişiye oksijen tedavisi uygulandı.

Müşteri olan görgü tanığı bir kadın yaşananları şöyle anlattı: "Yangın depo gibi bir bölümden çıktı. Çalışanlara haber verdik. Yangın tüpleriyle müdahele etmeye çalıştılar, ancak bu konularda yeterli değillerdi. Alarm sistemi ve kriz anında kontrol merkezi olmadığı için yangını kontrol altına alamadıklarını gördüm. Çünkü yeterince müdahale edemediler ve yangın büyüdü."

İtfaiye ekiplerinin, soğutma çalışmalarını devam ederken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

İTFAİYE EKİPLERİNİN KURTARDIĞI AŞÇI KADIN ÖLDÜ

Aksaray'da 5 katlı bir alışveriş merkezinin en üst katında kaynak yapılırken çıkan yangında mahsur kalan ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 50 yaşındaki aşçı Sultan Yağlı, kaldırıldığı hastanede yapılan müdaheleye rağmen kurtarılamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler