Erdoğan’ın İHL’sine skandal peşkeş

Cumhurba şka - nı Erdoğan’ın küstüğü 16:9’un patronu Mesut Toprak tarafından yenilenecek imam hatibin önündeki sokak AKP’li Fatih Belediyesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bedelsiz olarak verildi. Bir hafta sonra İBB ve Fatih Belediyesi Mesut Toprak’la protokol imzaladı. Protokolle İHL’nin yenileneceği arazi de genişlemiş oldu.

Yayınlanma: 19.07.2015 - 23:06
Abone Ol google-news

Tarihi yarımadanın siluetine hançer gibi saplanan; traşlamadığı için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın küstüğü 16:9’un müteahhidi Mesut Toprak’ın, Erdoğan’ın okuduğu imam hatip lisesini yenileme protokolünden bir hafta önce skandal bir tahsis yapıldığı ortaya çıktı. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan isimlerden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in emriyle İstanbul İmam Hatip Lisesi’nin önündeki sokak 30 yıllığına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bedelsiz verildi. Bu bedelsiz tahsisin hemen ardından İBB Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İşadamı Toprak’la imam hatip lisesinin yıkılarak yenilenmesi için protokol imzaladı. Tahsis belgeleri incelendiğinde AKP’li Fatih Belediyesi’nin sokağı 49 yıllığına bedelsiz vermek istediği, ancak CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu’nun itirazıyla sürenin 30 yıla düşürüldüğü gözüküyor. Teyyareci Selahattin Sokak’ın bedelsiz devrini eleştiren Soylu, “Amaç İmam Hatip Lisesi’ni yıkıp sokağı da içine alan büyük bir kompleks yapmak” dedi.

Erdoğan da ‘mezunu’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da mezunları arasında bulunduğu İstanbul İmam Hatip Lisesi yıktırılıp yeniden yapılacak.

5.1 dönümlük arsa üzerine inşa edilecek ‘eğitim kompleksinin’ yapımını ‘siluet’ tartışmalarına konu olan ‘16/9 Projesi’nin müteahhidi Erdoğan’ın sınıf arkadaşı Mesut Toprak ‘bedelsiz’ üstlenecek. Protokol İBB Başkanı Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, Fatih Belediyesi Başkanı Demir ile Erdoğan’ın 16:9’u tıraşlamadığı için küstüğü Mesut Toprak arasında yapıldı. Bu protokolden yalnızca bir hafta önce Demir ve Yıldız arasında imam hatip lisesiyle ilgili bedelsiz bir devir yaşandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler