MİT TIR’ları haberi ödülleri topluyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Karşıyaka Belediyesi, Basın Özgürlüğü Ödülü’ne MİT Tır’ları haberi nedeniyle gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ı layık gördü.

Yayınlanma: 24.07.2015 - 06:32
Abone Ol google-news

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Karşıyaka Belediyesi tarafından 4’üncü kez düzenlenen “Basın Özgülüğü Ödülü” bu yıl gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verildi. Can Dündar, “Öğrendiğimde çok mutlu oldum ve gurur duydum” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar, gazeteciliğin, toplumu aydınlatmaya yönelik kutsal bir meslek olduğunu belirterek “Gazetecinin görevi halka gerçekleri duyurmaktır. Can Dündar da bu temel görevi yerine getirmeye çalışan önemli bir gazeteci ve yazar. Tehditlere boyun eğmeden, kapalı kapılar ardındaki gerçekleri bizlere aktaran Dündar’ın basın ve ifade özgürlüğü için verdiği mücadelenin tüm gazetecilere örnek olmasını diliyorum” dedi.

TGC’de tören bugün

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından, basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 25 yıldan bu yana verilen Basın Özgürlüğü Ödülleri bu akşam düzenlenen törenle sahiplerine verilecek. “24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü”nde Taksim The Marmara Oteli’nde saat 19.00’da düzenlenecek törende, gazetemiz genel yayın yönetmeni Can Dündar halkın her türlü baskıya rağmen kamuoyunun bilgilendirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle” kişi dalında; Birgün gazetesi ve Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı sivil toplum kuruluşu da kurum dalında ödüle layık görülmüştü. Törende, ayrıca son bir yıl içinde Sürekli Basın Kartı alan TGC üyelerine anı plaketi verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler