Davutoğlu'ndan "Barış Yürüyüşü" için açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın yapılacak olan Büyük Barış Yürüyüşü için konuştu.

Yayınlanma: 25.07.2015 - 12:22
Abone Ol google-news

Kimsenin kamu düzenini bozamayacağını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplanma ve yürüyüş kanunu gereği herkes gösteri,yürüyüş yapabileceğini ancak bunun belirlenen yerlerde yapılabileceğini açıkladı.

"Toplantı ve gösteri yapma hakkına herkes sahiptir. Daha izin ve düzenleme talebi olmaksızın insanları yürüyüşe davet etmek..

O anda güzergâhta yaşanacak trafik vs. gibi bütün sorumluluk valilik ve emniyetteyken kimse tek taraflı olarak şurada yürüyeceğiz çağrısında bulunamaz. Bugün sosyal medya farklı bir grup karşı güzergâhta yürüme talebinde bulunursa ne olacak.

İstanbul’da bellidir. 8 nokta tespit edilmiştir. Gitsinler orada barış içinde toplansınlar. Güvenlik güçlerimiz güvenliklerini sağlayacak. Ama şunu söylüyorum hiçbirinin elinde silah ve maske olmayacak. Yüzüne maske takan eline silah alan terör eylemi gerçekleştirmek için harekete geçmiş demektir. Polisimizi şehit edenler yüzleri maskeleri unsurlardır. Toplantı ve gösteri hakkı vardır. Gösterilen yerlerde barış içinde toplanabilirler". 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler