Anadolu Ajansı, IŞİD'i Tuğçe Kazaz'a sordu

AKP yanlısı açıklamalarıyla dikkat çeken eski manken Tuğçe Kazaz, AA'ya IŞİD'in Suruç saldırısı ve hava operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 27.07.2015 - 09:18
Abone Ol google-news

AA, AKP yandaşı manken Tuğçe Kazaz'ın Suruç Katliamı ve hava operasyonlarına ilişkin açıklamalarına yer verdi. Kazaz IŞİD'in Türkiye’ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Dış güçler, İslam dünyasının Rönesans’ını başlatıp devam ettirmeye çalışan AK Parti'yi ve aynı zamanda Ortadoğu ve Balkanlar için çok güçlü bir lider haline dönüşmüş, demokrasiyi kimsenin savunmadığı kadar savunan bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan'ı zayıflatmak istedi" dedi.

“IŞİD'in kuruluş amacına bakıldığında, sorunların neden kaynaklandığının daha iyi anlaşılacağını” savunan Kazaz, "İnanç yönünden ve politika yönünden kurulma sebepleri var. Bunlardan biri PKK'yı meşrulaştırmaktı. Diğeri ise Amerika'nın ortaya çıkardığı sahte halife Fethullah Gülen'in foyasının ortaya çıkmasıyla artık yeni bir halife arayışı ve İslam dünyasına bir terör oluşumu adı altında halife göstermesiydi" dedi. Kazaz, halifeliğin İslamiyet için önemli bir makam olduğunu da söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler