3 asker daha şehit

Şırnak’ta PKK’lilerin yola döşediği mayının patlatılması sonucu Uzman Çavuş Mehmet Acar ile er Abdulkadir Pektaş, Silopi’de PKK’lilerin ateşiyle er Abdulhalit Aras şehit oldu. Muş Varto’da iki uzman çavuş ve bir astsubay ilçe merkezindeki silahlı saldırıda yaralandı.

Yayınlanma: 05.08.2015 - 03:55
Abone Ol google-news
<video:337015>

Mayına 2 ŞehIt

Şırnak’ta Milli Jandarma Karakolu’nda görevli askerlerin dün sabah yol kontrolü sırasında PKK’lilerin yola döşediği mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Ardından PKK’liler, havan ve uzun namlulu silahlarla askerlere ateş açtı. Saldırıda Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Jandarma Er Abdulkadir Pektaş şehit olurken, Jandarma er Kadir Akpınar ile Şırnaklı geçici köy korucusu Hasan Akyol da yaralandı. Kars’ın Kağızman ilçesinde şehit olan Osmaniyeli Uzman Çavuş Ali Gökçe’nin arkadaşı olduğu belirtilen, şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar’ın annesi Yeter Acar, “Ciğerim yandı” diye feryat edip baygınlık geçirdi.

El yapımı mayın

Şırnak’a 7 kilometre mesafede bulunan Balveren beldesi ile kent merkezi arasında, araçların geçtiği karayolunda her gün yapılan standart yol kontrollerini gerçekleştiren asker ve köy korucularının geçtiği sırada, dün saat 07.23’te önceden PKK’liler tarafından yola döşenen el yapımı mayın, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Ardından PKK’liler, havan ve uzun namlulu silahlarla askerlere ateş açtı. Saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Jandarma Er Abdulkadir Pektaş şehit olurken, Jandarma er Kadir Akpınar ile Şırnak Araköy nüfusuna kayıtlı geçici köy korucusu Hasan Akyol da yaralandı.

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edilirken bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Yaralı 2 asker Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken şehitlerin cenazeleri de aynı hastanenin morguna götürüldü. Şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Jandarma Er Abdulkadir Pektaş için dün saat 16.00’da askeri ve mülki erkânın katılımıyla Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehit Acar’ın cenazesi Osmaniye’ye şehit Pektaş’ın cenazesi de İzmir’e gönderilecek.

Ailesi feryat etti

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar’ın Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki ailesi acı haberle yıkıldı. Şehit Acar’ın sosyal medya Facebook’taki en son paylaşımı ise kendisi gibi uzman çavuş olan hemşerisi ve arkadaşı Ali Gökçe’nin Kars’ın Kağızman ilçesinde PKK tarafından yola döşenen mayına basması sonucu şehit olması haberi olmuş. Gökçe’nin fotoğrafını 1 Ağustos’ta Facebook sayfasında “Mekânın cennet olsun kardeşim” yazarak paylaşan Acar, 3 gün sonra arkadaşı gibi yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit oldu. Acar ailesinin 5 çocuğundan biri olan Acar’ın babasının yaklaşık 10 yıl önce vefat ettiği belirtildi. Ev kadını Elif Acar ile evli, 12 yaşında Efe, 6 yaşında Göksu adında 2 çocuk babası şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar’ın cenazesi, bugün Kadirli’de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

1 haftası kalmıştı

Şehit jandarma er 21 yaşındaki Abdulkadir Pektaş’ın İzmir’deki evinde de yas var. Şehit ailesine haber askeri yetkililer tarafından verildi. Pektaş’ın şehit olduğu haberi duyulur duyulmaz ise ailesinin ikamet ettiği evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit haberini alan bazı aile yakınları da sinir krizleri geçirdi. Pektaş ailesinin en küçük oğlu olan 1994 doğumlu olan Abdulkadir Pektaş’ın terhisine 1 hafta kala şehit düştüğü öğrenildi.

Arkadaşı da 3 gün önce şehit olmuş

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar’ın yine çavuş olan arkadaşı Ali Gökçe de Kars’ın Kağızman ilçesinde 1 Ağustos’ta PKK tarafından mayına basması sonucu şehit olmuştu. Acar, 3 gün sonra arkadaşıyla aynı kaderi paylaştı.

Nöbet kulübesine roket: 1 şehit

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın nöbet kulubesine PKK’liler tarafından roketatar ile yapılan saldırıda yapılan saldırıda er Abdulhalit Aras, şehit oldu,er İbrahim Demirbaş da yaralandı.

Silopi’de dün saat 15.00’te 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası’nın nöbet kulübesine, PKK’liler tarafından roketatar ile saldırı düzenlendi.Saldırıda biri ağır 2 asker yaralandı. Şırnak Asker Hastenesi’ne kaldırılan askerlerden durumu ağır olan er Abdulhalit Aras, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı Demirbaş’’ın ise durumunun kritik olduğu belirtildi. Şehit er Abdulhalit Aras, bugün memleketi Van’da toprağa verilecek.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine başsağlığı, yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler