İlhan Abi uyarmıştı

'İş tersine döner'

Yayınlanma: 11.08.2015 - 09:41
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazetemizin eski İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, serbest bırakıldıktan sonra kalema aldığı “Bizim Savcıya ‘Abi’ Nasihatı” başlıklı yazısında soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz’e nasihatlarda bulunmuş ve uyarmıştı.

Selçuk, Öz’ün talimatıyla 21 Mart 2008 günü sabaha karşı gözaltına alınmıştı. 40 saatlik gözaltının ardından 14 saat sorgulanan ve daha sonra serbest bırakılan 83 yaşındaki Selçuk, 28 Mart 2008 tarihinde “Pencere” köşesinde “Bizim Savcıya ‘Abi’ Nasihatı” başlıklı yazısında Öz’e şöyle seslenmişti:

İş tersine döner

“Ne düşünüyordu: - İlhan Selçuk’un evini sabaha karşı basarım, suç belgelerini ele geçiririm... Operasyon fos çıktı... Ergenekon dosyasını yaymak; yazarları, fikir adamlarını, emekli komutanları, muvazzafları da içine alarak sonuçta laik orduya ilişkin bir dava harekâtına dönüştürmek akıl kârı değildir... Savcımız durumu bir daha gözden geçirmeli... Kişinin kafasındakilerle ‘realite’ arasında bir uygunluk olmadı mı iş tersine döner, dava dosyası da çuvallar... İlhan Selçuk’a gece baskınında kapsamlı düşünemeyen, kendi kariyerini bile tehlikeye atabilecek kararlar alabilen sevgili savcım, ‘Düşünen Adam’ heykelini sanırım biliyordur... Savcım ‘Düşünen Adam’ olmalı... Bu, yalnız ülke için değil, kendisi için de gerekli bir temel koşul... ”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler