KİPTAŞ’ta ‘adaş’ kıyağı

25 Aralık dosyalarından ortaya çıkan tapede, eski bakan Ergin, KİPTAŞ Genel Müdürü’nden oğlunu ‘yurtlandırmak’ için yardım istiyor.

Yayınlanma: 22.08.2015 - 05:04
Abone Ol google-news

Üstü kapatılan 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ek dosyalarından eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım arasında tartışma yaratacak bir tape kaydı ortaya çıktı. Kayda göre eski Adalet Bakanı Ergin, Yıldırım’ı arayarak KİPTAŞ’ın hayata geçirdiği Finanskent projesinde “adaşı” olduğunu belirttiği oğlu İsmet Ergin’i “yurtlandırmak” istediğini söylüyor, yardımcı olmasını rica ediyor. ‘Satış işleminde indirim yapılıp yapılmadığını’ sorduğumuz İsmet Yıldırım sessiz kalmayı tercih etti.

Savcılığın takipsizlik kararı vererek üzerini örttüğü ve şüphelileri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’dan çok sayıda bürokrata kadar birçok kişinin isminin geçtiği 25 Aralık yolsuzluk soruşturması ek klasörlerinden o dönem bakan olan Sadullah Ergin ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım arasında geçen ilginç bir konuşma çıktı. 25 Aralık soruşturmasının ortaya çıkmasının ardından yapılan kabine revizyonu ile görevden alınan Adalet Bakanı Ergin ile Yıldırım arasındaki konuşma 6 Nisan 2013 tarihinde gerçekleşiyor. Konuşma içeriğine göre, Sadullah Ergin İsmet Yıldırım’ı arayarak oğlu İsmet Ergin’in KİPTAŞ’ın konut projesi olan Finanskent’e dışarıdan baktığını, oğlunu orada “yurtlandırmayı” düşündüğünü iletiyor. Eski Bakan Ergin’in ricası karşısında Yıldırım da 8 Nisan 2013 Pazartesi günü İsmet Ergin’in Topkapı Merkez Evler’deki KİPTAŞ’a gelmesini istiyor. İsmet Yıldırım’a oğlunun adaşı olduğunu da bildiren Ergin’e Yıldırım’ın cevabı ise, “Biz gereğini yaparız merak etmeyin” oluyor.

671 bin TL’ye ev

950 konutun bulunduğu projede 1+1’lerin fiyatları 305 bin 35 lira, 2+1’lerin fiyatları 412 bin 626 lira ve 3+1’lerin fiyatları 671 bin 466 lira olarak belirlendi. İsmet Yıldırım tarafından “yurtlandırılan” oğul İsmet Ergin, konuşmanın geçtiği Nisan 2013’ten 6 ay sonra Ekim 2013’te dünya evine girdi. Törene dönemin Cumhurbaşkanı Gül, dönemin Başbakanı Erdoğan ve çok sayıda bakan katılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler