Dövdü, öldürdü tahliye edildi

İs tanbul’da, motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’nu tabancayla öldüren Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz tahliye edildi. Tahliyeye gerekçe olarak delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphesi bulunmaması gösterildi.

Yayınlanma: 24.08.2015 - 17:19
Abone Ol google-news

<video:347809>

İstanbul Halkalı’da, trafik kavgası nedeniyle motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’nu tabancayla öldüren 1’nci Sınıf Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphesi bulunmaması gerekçesiyle serbest bırakıldı. Karar karşısında şoke olduklarını belirten ağabey Mecnun Sülüşoğlu, “1 hafta içinde kardeşimin toprağı kurumadan böyle bir karar verilmesi bizi şoke etti. Ailece şaşkınlık içindeyiz” dedi.

Meşru müdafaa

Halkalı Polis Lojmanları önünde 17 Ağustos günü meydana gelen trafik tartışmasının ardından 33 yaşındaki Ahmet Sülüşoğlu’nu tabancayla vurarak öldüren 1’nci Sınıf Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, avukatlarının “Olayın meşru müdafaa sınırları içinde yaşandığı” yolundaki itirazını kabul eden Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nce dün tahliye edildi.

8 gün cezaevinde kaldı

8 gün cezaevinde kalan emniyet müdürünün, tüm delillerin toplanmış olması, kaçma şüphesinin bulunmaması, görüntülerin incelenmesi ve tanıkların ifadeleri üzerine tutuksuz yargılanmasına karar verildiği belirtildi.

Toprağı kurumadan

Tahliye kararının ardından kısa bir süre sonra Cumhuriyet’e konuşan Ahmet Sülüşoğlu’nun ağabeyi Mecnun Sülüşoğlu, kardeşinin toprağı kurumadan verilen karar karşısında şok olduklarını söyledi.

Hukukun Türkiye’de aksak işlediğini bildiklerini ancak bu kadar basit olacağını tahmin etmediklerini belirten Mecnun Sülüşoğlu, “Zaten böyle bir karar bekliyorduk. Ancak 1 hafta içinde kardeşimin toprağı kurumadan böyle bir karar verilmesi bizi şoke etti. Ailece şaşkınlık içindeyiz. Ne zaman dosya gönderildi, ne ara itiraz edildi ve kim tarafından görüşülerek karara varıldı merak içindeyiz. Hukukun eksik aksak olduğunu biliyorduk ama bu kadar olduğunu bilmiyorduk.

Güçlülerin adaleti

Sözün bittiği yerdeyiz. Güçlülere adalet süreci bu kadar hızlı olabiliyorsa biz ne yapalım. Biz de mi kendimiz öldürelim” dedi. Sülüşoğlu, kararı beklediklerini ve itiraz haklarını kullanacaklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler