Kuyuya atılan 8,5 aylık hamile kadın töre kurbanı!

Şanlıurfa'da töre adı altında yine kadın cinayeti yaşandı. Hacer Göv isimli kadın, iki akrabası tarafından boğularak bir kuyuya atıldı. Göv'ün, töre kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 31.01.2014 - 08:33
Abone Ol google-news

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, dün akşam 18 metre derinliğindeki kuyuda cesedi bulunan ve 8.5 aylık hamile olduğu belirlenen 19 yaşındaki Hacer Göv'ün, töre kurbanı olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır'daki bir akrabasının evinde kalan ve amca çocukları tarafından ailesiyle barıştırılmak bahanesiyle Viranşehir'e getirilen Göv'ün, boğularak öldürüldükten sonra kuyuya atıldığı öne sürüldü. Jandarma, olayla ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı.

Viranşehir'de Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde hayvan sağım işinde çalışan Hacer Göv, iddiaya göre şu anda askerde olan Cuma adlı erkek arkadaşıyla girdiği ilişki sonrası hamile kaldı. Hamileliğinin ardından ailesi tarafından ölümle tehdit edilen Göv, 5 ay önce Diyarbakır'a kaçarak, buradaki bir akrabasının evine sığındı. Hacer Göv'ün Diyarbakır'daki izini bulan amcasının çocukları Hasan ile Cuma Göv, iddiaya göre genç kızı, "Seni ailenle barıştıracağız" diye ikna ederek Viranşehir'e getirdi.

ELEKTRİK DİREĞİNDE BOĞUP, KUYUYA ATTILAR

Hasan ile Cuma Göv, yaşadıkları Barut Köyü'nün 2 kilometre ilerisindeki Keçikuyu mevkiine getirdikleri 8.5 aylık hamile kuzenleri Hacer Göv'ü, iddia göre elektrik direğine bağlayıp, boğarak öldürdü. Hasan ile Cuma Göv, Hacer'in cesedini, boynundaki iple, 18 metre derinliğindeki kuyuya attı.

AİLESİ KAYIP İLANI VERDİ

Hacer Göv'den Diyarbakır'daki akrabasının evinden alındıktan sonra haber alamayan ailesi, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri, Göv'ün amcası çocukları tarafından Viranşehir'e getirildiğini belirledi. Jandarma, Hasan ve Cuma Göv'ü gözaltına aldı. Jandarmada sorguya alınan iki kardeşin, "Namusumuza leke getirdi" dedikleri kuzenleri Hacer Göv'ü 'töre gereği' boğarak öldürdüklerini, cesedini ise kuyuya attıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

CESET BOYNUNDAKİ İPLE BULUNDU

Hasan ve Cuma Göv'ün cinayeti itiraf etmesinin ardından harekete geçen jandarma ekipleri, iki kardeşin söylediği Keçikuyu mevkiindeki kuyunun bulunduğu bölgeye gitti. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla kuyuya inen ekipler, Hacer Göv'ün cesedini boynundaki iple birlikte buldu. Kuyudan çıkarılan Göv'ün cesedi, otopsi için morga gönderildi. Yapılan otopside, Hacer Göv'ün 8.5 aylık hamile olduğu ve boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Jandarma, Hacer Göv'ün babası Hamaki ve annesi Melfiye ile 2 ağabeyini de gözaltına aldı.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundaki otopsi işleminin ardından Hacer Göv'ün cenazesi, bugün yakınlarına teslim edildi. Tekneli Köyü'ne getirilen cenaze, öğleden sonra kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Cenaze töreninde jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Hacer Göv'ün yakınlarının, töre kurbanı genç kız için taziye yapmayacakları öğrenildi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler