'Mumcular'dan Star'a tepki

Katledilen yazarlarımızdan Uğur Mumcu’nun ailesi, Umut Davası tutuksuz sanığı Selahattin Eş’in (Çakırgil) 35 yıl sonra Türkiye’ye dönüp Star Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 02.09.2015 - 22:50
Abone Ol google-news



Aileden yapılan açıklamada, “Bizler, ailesi olarak Uğur Mumcu cinayetinde yer alan tüm terör örgüt ve yapılanmalarının ve onları koruyan ve gözeten sistemin de tüm bağlantılarıyla ortaya çıkmasını da talep ediyoruz” denildi.

Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu Aybars ve oğlu, gazetemiz yazarı Özgür Mumcu tarafından yapılan açıklama şöyle: “Uğur Mumcu davası sanığının son yasa değişikliğiyle tutuksuz yargılanma güvencesiyle Türkiye’ye gelmesi, ‘Erdoğan başta olmak üzere, çevresindeki çekirdek kadroyu genel hatlarıyla kendi değerlerime en yakın insanlar olarak görüyorum’ diyerek yakın durduğu çevreyi beyan edip ve iktidara yakın bir gazetede köşe edinmesi her anlamda dikkat çekicidir. Cinayet sanığı olunsa dahi iktidara yakın gazetelerde köşe sahibi olunması ama iktidara muhalefet eden her kesimin maddi baskı, işten çıkarılma, ceza davalarıyla karşılaşması da bu olayın başka bir yüzüdür. Bizler, ailesi olarak Uğur Mumcu cinayetinde yer alan tüm terör örgüt ve yapılanmalarının ve onları koruyan ve gözeten sitemin de tüm bağlantılarıyla ortaya çıkmasını da talep ediyoruz. Hukuk mücadelesiyle geçen 22 yılın ardından yine hukuki mücadelemize devam edeceğimizi de beyan ederiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler