'Erdoğan'a hakaret' soruşturması açılan Özkök 1 ay izne çıktı

Bodrum’da boğulan çocuk için “Utan ey büyük adam” başlıklı köşe yazısı kaleme alan Ertuğrul Özkök hakkında “Erdoğan’ı Aylan’ın katili olmakla itham ettiği” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Özkök ise bir ay kadar izne çıktı.

Yayınlanma: 04.09.2015 - 06:34
Abone Ol google-news

Bodrum’da yaşanan mülteci faciası sonrası ajanslara düşen sahile vuran çocuk cesedi üzerine dünkü Hürriyet’te “Utan ey büyük adam” başlıklı köşe yazısı kaleme alan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök hakkında “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Suriyeli Aylan’ın katili olmakla itham ettiği” iddiasıyla dün soruşturma başlatıldı.

AKP'li Külünk'ten Ertuğrul Özkök'e: Sen bir alçak ve şerefsizsin

Başsavcılık, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Yazı içeriğinde, ‘Ülkesini babasının çiftliği sanan diktatör sen? Gevşet biraz Rabia selamı ile takallüs etmiş parmaklarını? Kara siyasetinin sıktığı yumruğunu aç, o eller duaya kalksın biraz? Bak arkadaş bu çocuğun katili sensin?’ ibareleriyle yer alan yazının çeşitli haber içerikli sitelerde ‘Özkök’ten Erdoğan’a skandal sözler ve ağır hakaretler içerdiği belirtilerek; köşe yazısında Erdoğan’a hakaretlerde bulunduğu iddialarına ilişkin olarak; Özkök hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan soruşturma açılmıştır.”

Bu açıklamadan sonra, yarınki yazısını Hüriyet’in internet sitesinde dünden yayımlayan Özkök ise, Erdoğan’ı kastetmediğini söyledi. Özkök, yazısının sonunda da “Bu yaz yazılarıma ara vermedim. Ama şimdi uzun süredir tasarladığım ve bayramı da içine alan bir yolculuğa çıkıyorum. Bundan istifade, inanç üzerine yazdığım bir kitabı da tamamlayacağım” diyerek izne çıktığını duyurdu.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan’ın ve gazeteci yazar Ertuğrul Özkök’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiğini belirterek, “Karayılan ve Özkök önce utanmayı öğrenmelidir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler