'IŞİD yakında dünyanın hakimi olacak’ şeklinde mektup bırakarak ortadan kayboldu

Beyoğlu’nda bir yaşındaki kızını yanına alan Kader A. (18), geride ‘Allah yolunda cihad etmeye gidiyorum. IŞİD yakında dünyanın hakimi olacak’ şeklinde mektup bırakarak ortadan kayboldu.

Yayınlanma: 06.09.2015 - 12:05
Abone Ol google-news

<video:361985>

İzmir’den İstanbul istikametine giden Doğan Tokay idaresindeki Metro Turizm’e ait 35 VK 815 plakalı yolcu otobüsü, İzmir-Manisa karayolu Sabuncubeli mevkiinde hareket halindeyken yanmaya başladı. Arkadan gelen diğer araç sürücüleri, otobüsten çıkan dumanı görerek şoförü uyardı. Şoför, hemen otobüsü yolun kenarına çekti. Yangın nedeniyle ortalığı siyah duman kapladı. Otobüs arka kısmından yandığı için 15 yolcu kısa sürede tahliye edildi. 

Olay yerine gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, otobüs tamamen yanmadan yangını söndürdü. Klimadan çıktığı iddia edilen yangın nedeniyle yolcu otobüsü kullanılamaz hale geldi. Yolcularda herhangi bir yaralanan veya hayatını kaybeden olmadı. İtfaiye ekipleri otobüste soğutma çalışması yaptıktan sonra, çekiciyle olay yerinden kaldırdı. Bir süre yol kenarında bekleyen yolcular, çağrılan yeni otobüse bindirilerek gidecekleri yere gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.İzmir’den İstanbul istikametine giden Doğan Tokay idaresindeki Metro Turizm’e ait 35 VK 815 plakalı yolcu otobüsü, İzmir-Manisa karayolu Sabuncubeli mevkiinde hareket halindeyken yanmaya başladı. Arkadan gelen diğer araç sürücüleri, otobüsten çıkan dumanı görerek şoförü uyardı. Şoför, hemen otobüsü yolun kenarına çekti. Yangın nedeniyle ortalığı siyah duman kapladı. Otobüs arka kısmından yandığı için 15 yolcu kısa sürede tahliye edildi. 

Olay yerine gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, otobüs tamamen yanmadan yangını söndürdü. Klimadan çıktığı iddia edilen yangın nedeniyle yolcu otobüsü kullanılamaz hale geldi. Yolcularda herhangi bir yaralanan veya hayatını kaybeden olmadı. İtfaiye ekipleri otobüste soğutma çalışması yaptıktan sonra, çekiciyle olay yerinden kaldırdı. Bir süre yol kenarında bekleyen yolcular, çağrılan yeni otobüse bindirilerek gidecekleri yere gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay Beyoğlu Tarlabaşı’nda geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Bir yaşındaki kızı Elif Y. ile Eyüp’te ailesinin yanında yaşayan Kader A., eşiyle birlikte ev tutarak Beyoğlu’na taşındı. Taşınmalarının ardından yeni arkadaş çevresi edinen Kader A., eşinin işte olduğu sırada kızı Elif Y.’yi alarak ortadan kayboldu.

Akşam eve gelen Kader A.’nın eşi, kapıyı açan olmayınca eşinin anne ve babasını aradı. Polis ekiplerine durumu bildiren baba İsmail ve anne Deniz Ateş, polis ekipleriyle birlikte kızlarının evine gitti. Polis eşliğinde olay yerine çağırdıkları çilingir yardımıyla kapıyı açan aile, içeride yaptıkları aramada kızları Kader A. ile torunları Elif Y.’ye ulaşamadı. Aile, kızlarının bulunması için polise ve savcılığa kayıp başvurusunda bulundu. Kader A.’nın ev sahibinin evi boşaltmasını istediği aile, evi boşalttığı sırada Kader A.’nın giysilerinin içinde ‘Allah yolunda cihad etmeye gidiyorum. IŞİD yakında dünyanın hakimi olacak’ şeklinde mektup buldu. 

IŞİD’e katıldığını düşünüyorum

Son günlerde ortalığın karışık olduğunu söyleyen ve kızının bıraktığı not nedeniyle IŞİD’e katıldığını düşündüğünü söyleyen anne Deniz Ateş, “Temmuzun son haftası kızım evden gidiyor. Gittiğinde eşi eve gidiyor aradı beni abla dedi kapıyı açamıyorum anahtarım yok Kader evde mi, sizde mi? Diye eşi beni aradı bende herhalde uyuyordur dedim. Babasını uyandırdım götürdüm çilingir eşliğinde, polis eşliğinde kapı açıldı içeriden kimse çıkmadı yanına da kızını alıp gitmiş. Aradan bir süre geçtikten sonra ev sahibi evi boşaltmasını söylüyor evi boşaltıyorlar mecburiyetten dolayı. Eşi çocukların kıyafetlerini bana veriyor abla al bunları belki gelirler yarın öbür gün diye kıyafetlerini bana veriyor. Bende aldım kıyafetlerini yıkamak için makineye atacaktım baktım içinden not çıktı. Notu aldığım gibi bir yerlere başvurmaya çalıştım. O oraya gönderiyor o oraya gönderiyor. Herkes başından savmaya çalışıyor. Artık ortalık öyle karıştı ki herkes bir yerlere gitmenin peşinde. Buda yapabileceğinden eminim. Yani meyilli. Yani IŞİD’e katıldığını düşünüyorum. Kendi Facebook’unda, arkadaş çevrelerinde çoğunlukla militanların giydiği kıyafetlerle çekilmiş fotoğrafları giydi, askerlerle çekilmiş fotoğrafları bulunmakta yani bu şekilde düşünüyorum. Savcılığa başvurdum, savcılık haricinde iki kere karakola gittim. Savcılık tekrar asayiş büroya gönderdi.” dedi.



Son zamanlarda agresifleşmeye başlamıştı

Kızının son zamanlarda tavırlarında değişiklik olduğunu ve agresifleşmeye başladığını farkettiklerini söyleyen anne Deniz Ateş, “Haziran ayında kendi evini tuttuk kızımın kendi evinde yaşıyordu eşiyle beraber. Ondan evvel bizim evde yaşıyordu eşi haricinde çocuğuyla beraber yaşıyordu. Sonra evde agresifleşmeye başladı, arkadaş ortamı istemeye başladı biz ona müsaade etmedik. Kaçmaya yeltendi ona da müsaade etmedik. En sonunda eşi ev tuttu eşinin çevresinde oturduğu mahallede arkadaş edindi. Kandırılmaya meyilli en ufak bir şeye çekebilirsiniz onu hiç tereddüt etmeden istediğiniz yere kadar gelebiliyor. Hiç problem değil ölümse ölüm kalımsa kalım veya ne bileyim yapılacaksa yapılacak yapılmayacaksa yapılmayacak. Yani biraz kafasının dikine giden bir insan. Yani nasıl anlatayım çok farklı bir yapıya sahip Kader. Son zamanlarda bayağı bir agresifleşmeye başlamıştı. Çok para harcamalara başlamıştı. Eskiye yönelik çok farklıydı Kader.” diye konuştu.


Yetkililer ordan oraya sürüklüyor, savcı polise polis savcıya gönderiyor

Yetkililerden gözyaşları içinde kızlarını ve torunlarını bulmaları için yardım isteyen anne Ateş, “Ordan oraya sürüklenmek istemiyorum ben çocuğumla torunumu istiyorum. Her ne olursa olsun ben çocuğumla torunumu istiyorum. Nolursa olsun onları istiyorum. Çok farklı bir duygu hele ki torun çok farklı bir şeymiş. Ben çocuğumla torunumu istiyorum başka bir şey istemiyorum. Yetkililer evrağınızı resmiyete dökün öyle gelin diyor. Savcı polise polis savcıya gönderiyor. Bu şekilde oyalamanın peşindeler arayıpta kızınız şurda kızınız burada diyen de yok. 35 gün oldu hiçbir şekilde ne aradı ne sordu. Eskiden olsa bir yere gideceği zaman bana haber verirdi 3 gün sonra gelirdi. 35 gün ne demek yanında bir kız çocuğuyla öldürüldü mü parçalandı mı bir yere mi gitti ne yaptı ne etti hiç haberim yok. Buradan gençlerin ailelerine sesleniyorum çocuklarıyla iyi geçinsinler, onlarla arkadaş olsunlar, onlarla ilgilensinler.” ifadelerini kullandı.

IŞİD olabilir öyle yazmış nota ondan şüpheleniyoruz

Kendi imkanlarıyla kızları ve torunlarını gece gündüz aradıklarını söyleyen baba İsmail Ateş ise şöyle konuştu: “Yetkililerden kızımla torunumun bulunmasını istiyorum başka bir şey istemiyorum. Herhangi bir IŞİD olabilir o şekil yazmış nota yani öyle şüpheleniyoruz. Hiçbir şekilde ulaşmadı bize. Kendi imkanlarımızla gece gündüz arıyoruz. O şekilde gidebileceği akrabalarıma falan ulaştım ama hiçbir çare hiçbir iz bulamadım.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler