Şehit polisler Iğdır'dan gece yarısı uğurlandı

Iğdır'dan görev yaptıkları Dilucu Sınır Kapısı'na gitmek için yola çıkan ve terör örgütü PKK'nın tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 13 polis memurunun cenazesi gece yarısından sonra yapılan törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Yayınlanma: 09.09.2015 - 09:57
Abone Ol google-news


 
Dün saat 08.45'te Iğdır’dan Dilucu Sınır Kapısı’na giden polis memurlarına ve onları koruyan Özel Harekat Polislerine yönelik Aralık ilçesine bağlı Hasanhan köyü mevkisinde yol kenarına döşenen uzaktan kumandalı kablo düzenekli 1 ton patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 13 polis memuru şehit oldu. Şehit polislerin bazılarının tanınmayacak şekilde olması üzerine Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndan gelen özel ekip tarafından otopsileri yapıldı. Saldırıya büyük tepki gösteren Iğdır halkı, şehitlerini uğurlamak için dün gece havalimanına akın etti.

Şehit polis Burak Zor için göz yaşları sel oldu

BAKAN GECİKTİ, ŞEHİTLERİ BEKLETTİLER

Saat 18.00'de yapılması planlanan uğurlama töreni izdiham ve İçişleri Bakanı Selami Altınok'un gecikmesi üzerine gerçekleştirilemedi. Havalimamını adeta işgal eden Iğdırlılar, şehitlerin kendilerinden kaçırılmamasını, şehitleri uğurlama fırsatının kendilerine verilmesini istedi.

Şehitleri uğurlama törenine gelenler havalimanında töreni bekleyen gazetecilerle birlikte "Tören, yarın yapılacak" denilerek çıkarıldı. Gece yarısından sonra Aralık ilçesi Devlet Hastanesi'nde otopsileri yapılan şehitlerin naaşları, ambulanslarla ve askeri helikopterle Iğdır Havalimanı'na getirildi. Havalimanında şehit polisler için düzenlenen törene, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Vali Davut Haner, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ile acı haberi alarak Iğdır'a gelen şehitlerin yakınları katıldı.

Şehit polisler Iğdır'dan gece yarısı uğurlandı - FOTO GALERİ


Törenin ardından Başkomiser Kahramanmaraşlı Mehmet Parlak ile Adanalı Polis Memurları İbrahim Derindere, Yalçın Palıt'ın cenazeleri askeri uçakla Adana'ya, Başkomiser Yusuf Yelkenci (Zonguldak) polis memurları Fehmi Şahin, (Ankara), Ali Koç (Ankara), Burak Zor (Samsun), Yaşar Doğancay, (Bolu) Hasan Eser (Denizli), Nebi Gündoğan (Kırıkkale), Adem Cankurtaran ve Bekir Serhat Kaya'nın (Yozgat) cenazeler Ankara'ya Haluk Varlı'nın cenazesi ise helikopterle Van'a gönderildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler