Tunceli’de çatışma: Jandarma Binbaşı şehit oldu

Tunceli'nin Çiçekli Köyü kırsal kesiminde bugün güvenlik güçleri ile PKK'liler arasında çıkan çatışmada, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel şehit oldu.

Yayınlanma: 26.09.2015 - 17:55
Abone Ol google-news

Tunceli'nin Çiçekli Köyü kırsal kesiminde bugün güvenlik güçleri ile PKK'liler arasında çıkan çatışmada, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel şehit oldu.

Tunceli'nin merkeze bağlı Çiçekli ile Demirkapı köyleri arasında bulunan Yapraklı Mezrası'nda bugün güvenlik güçler ile PKK'liler arasında çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir binbaşı, ağır yaralandı. Kayalık, ormanlık ve derin vadilerin olduğu çatışma bölgesine sevk edilen bir Sikorsky helikopterle, yaralı komutan alındı. Yaralı subay helikopterle Elazığ Asker Hastanesi pistine getirilerek, buradan ambulansla Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen yaralı binbaşı şehit oldu.

Bölgede PKK'liler ile güvenlik güçleri arasında çatışma sürüyor. Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timlerinin indirildiği bölgede, Kobra helikopterler, PKK'lilerin bulunduğu alanları ateş altına aldı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN MESAJ

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bugün saat 15.50’de Tunceli Demirkapı Köyü mevkiinde PKK'lilerin bulunduğu duyumu üzerine, bölgeye Jandarma Özel Harekat Timlerince gerçekleştirilen operasyonda, PKK'nin açtığı ilk ateş sırasında Güzel’in ağır şekilde yaralandığı kaydedilerek, şöyle denildi:

“Yaralı silah arkadaşımız Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmiş; ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet; değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon