Madımak katilleri listede yok

Bakanlık, ‘aranan teröristler’ listesine Gülen’i ekledi, Madımak katillerini çıkardı.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 07:15
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığı, hazırladığı “aranan teröristler” adlı internet sitesinde bir skandala imza attı. Sitede bir çok örgütten aranan kişiler yer alırken, Madımak katliamı davasının firari sanıkları “aranan teröristler” listesine alınmadı. Kırmızı bültenle aranan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım da listeye girmedi. İçişleri Bakanlığı, ödül yönetmeliği kapsamında arananterorist. pol.tr adresini hazırladı. Bine yakın kişinin adının yer aldığı sitede, PKK, IŞİD, DHKP/C, MLKP, Hizbullah ve Fethullahçı Terör Örgütü gibi çok sayıda örgüte mensup kişiler yer aldı. Murat Karayılan, Cemil Bayık, Fethullah Gülen, Mustafa Dokumacı, İlhami Balı, Zeki Gürbüz, Musa Aşoğlu gibi isimler kırmızı listede yer aldı. Bunları yakalayanlara 4 milyon TL’ye kadar ödül vaatedildi.

Ancak bakanlık, kritik bazı isimleri ise siteye almadı. Örneğin 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli’ni yakarak 35 aydını katleden firari sanıklar listede yok. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren Madımak katliamı davasında firari sanıklar Murat Sonkur, Murat Karataş ve Eren Ceylan hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. Yurtdışında olan sanıklar, bu zamana kadar bir türlü yakalanamamıştı. Yine Madımak katliamı sanıklarından Vahit Kaynar da siteye giremedi.

1990’lı yıllarda birçok faili meçhul cinayete imza atan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da adının siteye konulmaması dikkat çekti. En son MİT ile Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Abdullah Öcalan’a yönelik başarısızlıkla sonuçlanan operasyona katılan Mahmut Yıldırım’dan bir daha haber alınamadı. Yıldırım; faili meçhul cinayetler, Akın Birdal’a suikast girişimi, Musa Anter cinayeti davalarında yargılanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler