Ahırda çıkan yangın iki katlı evi kül etti

Tokat'ta 2 katlı müstakil ev, önünde bulunan ahırda çıkan yangın sonrası kullanılmaz hale gelirken, evde halı altına saklanan 10 bin liranın da kül olduğu öne sürüldü.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 10:31
Abone Ol google-news

Bugün saat 05.30 sıralarında, Erenler Mahallesi İmren Sokak'ta yaşayan İbrahim Soydan'a ait 2 katlı evin önünde bulunan ahırda yangın çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangını fark ederek yataklarından fırlayan Soydan ailesi, alevlere müdahale etmeye başladı. Ardından itfaiyeye haber verdi. Ancak ahırda başlayan yangın bir anda eve sıçradı. Evin altında bulunan samanların alev almasıyla yangın bir anda büyüdü. Alevler, bu evin yan tarafından bulunan, Sevim Kaya'nın torunları ile yaşadığı evin çatısına sıçradı. Mahalleye gelen Tokat Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın yaklaşık 2.5 saate kontrol altına alındı. Yangın sonrası Soydan ailesinin yaşadığı ev tamamen kullanılmaz hale geldi, Sevim Kaya'ya ait evin ise çatısı büyük zarar gördü.

'10 BİN TL YANDI' İDDİASI

Yangın sonrası evde yaşayanlardan Murat Soydan içeri girerek bir süre burada kaldı. İtfaiye ekiplerinin uyarısı sonrası evden çıkan Murat Soydan, yangının uyurken çıktığını belirterek, ''Baktık ki ahır yanıyor. Hortumla söndürmeye girdik ama sönmedi'' dedi. Yangında evin içerisinde halı altında sakladıkları 10 bin liranın da paranın yandığını öne süren Soydan, "Baktım ama yanmış herhalde. Bulamadım parayı. Otomobil alacaktık, kendimize göre bir şey yapacaktık. Annem saklamış ben de bulamadım" diye konuştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler