İş arayanlar dikkat! Bu tür ilanlara kanmayın

Dolandırıcılar şimdi de sahte iş ilanıyla vatandaşı kandırıyor. Maaş + SSK + Yol olarak sıkça karşılaştığımız ilanla bir kişinin 2200 TL'sini dolandırdılar.

Yayınlanma: 31.10.2015 - 13:48
Abone Ol google-news

Olay 14 Ekim'de İstanbul Zeytinburnu'nda meydana geldi. İşe gittiği sırada duvarda "Emekli bekçi aranıyor" ilanını gören Suzan Elik (24) babası Muhittin Elik'e (60) haber verdi.Daha sonra ilandaki numarayı aradı ve kendisini Fuat olarak tanıtan kişiyle görüştü. Baba Muhittin Elik bu kişiyle Çapa'da buluştuktan sonra birlikte Bağcılar'a gittiler.

'Hesabına para yatırmamız için banka bilgilerin gerekli' diyerek hesap numaralarını ve şifreyi öğrenen dolandırıcı Elik'i yaka kartı için fotoğraf çekme bahanesiyle apar topar fotoğrafçıya götürdü ve ortadan kayboldu. Durumun farkına varan Elik hemen polise haber verdi.

Bankayla irtibata geçilince hesaptan ilk seferde 1500 TL daha sonra 600 TL ve 100 TL olmak üzere toplamda 2200 TL çekildiği anlaşıldı.

 

Suzan Elik "Telefonda görüştük anaokuluna bekçi aradıklarını söylediler. Babamın banka borcu olup olmadığını sordular isim, soyisim ve telefon istediler. Daha sonra konuşup buluştular. Babam 60 yaşında düşünememiş kartı isteyince vermiş. Çok üzgünüz. Çevredeki dükkanların güvenlik kamerası görüntülerini istedik. Emniyete teslim ettik. Umarım bulunurlar. Biz mağdur olduk başkaları da olmasın.Sonuçta bu tip ilanları çok görüyoruz. Oraya giden babam değil genç bir kız da olabilirdi, başka şeyler de yaşanabilirdi" dedi.

Muhittin Elik'in 10 Ekim günü yaşanan Ankara Katliamı'nda alanda olduğu ve olayın etkisini hala üzerinden atamadığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler