Sandığa ‘özel harekât’

Şırnak Silopi’de yurttaşlar barikatlar arasından sandığa giderek oyunu kullandı. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yurttaşlar özel harekât timleri eşliğinde oy kullandı.

Yayınlanma: 02.11.2015 - 01:47
Abone Ol google-news

<video:401777>

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde seçim için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sandıklar adeta abluka altına alınırken oy kullanılan okulların önünde yüzü maskeli özel harekât polislerinin beklemesi, bazı yerlerde ise askerlerin kimlik kontrolü ve üst arama yapması tepki çekti. Sokağa çıkma yasağı, operasyonlar ve sivil ölümlerin yaşandığı Şırnak, Cizre, Nusaybin, Silopi ve Diyarbakır Sur’da katılım yoğundu. Hakkâri’nin Yüksekova ve Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, İstanbul’da elektrikler kesildi.

YANLIŞLIKLA SIKARIZ...

DİYARBAKIR

Sur’un pek çok mahallesinde okulların önünde özel harekât timleri hazır bekledi. Okul bahçelerine kobra tipi zırhlı araçlarla ağır silahlı özel harekâtçılar yerleştirildi. Fransız bir gazeteci özel harekâtçılar tarafından “Yaklaşmayın, çekim yapmayın yanlışlıkla sıkarız” diyerek tehdit edildi. Diyarbakır’daki Çermik Anadolu Lisesi’nde AKP’li Adayı Baran Çelik uluslararası gözlemci heyetine korumalarıyla saldırdı. Diyarbakır-Lice yolu mayın araması nedeniyle kapatıldı.

AÇIK OY İDDİASI

ŞIRNAK

Hüda-Par’lılar ile korucuların seçmenlerin kimliklerini toplayıp açık oy kullanmaya zorladığı ileri sürüldü. Sokağa çıkma yasağı sırasında 22 sivilin öldürüldüğü Cizre’de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Okul önlerinde özel harekât timleri, zırhlı araçlarla bekledi. Mümin Heybet Ortaokulu’nda bulunan yurttaşlara polis biber gazıyla müdahale etti. Cizre’de özel harekât polisi uzun namlulu silahlarla bir okula girdi. Polislerin bir vatandaşı gözaltına aldığı görüldü.

MARDİN

Nusaybin’de 6 sandık güvenlik nedeniyle Süleyman Bölünmez Anadolu Lisesi’ne taşınmıştı. Halkın oylarını kullandığı okul önlerinde zırhlı polis araçları beklerken okul girişinde de uzun namlulu silahlarla polisler güvenlik önlemi aldığı görüldü.

HAKKÂRİ

Yüksekova’ya bağlı Akçalı ve Gulank Çalımlı köylerinde askerler okulların önüne masa kurarak, GBT kontrolü yaptı.

SİİRT

Kurtalan’a bağlı Teliba köyünde askerler, kimliksiz oy kullanıldığı gerekçesiyle oy kullanma işlemini durdurdu. Mevlana, Fatih ilkokulları ve 1 Eylül Anadolu Lisesi’nde bulunduğu birçok okulda polis, seçmenleri seçmen kâğıdını ve kimliğini kontrol ederek okullara aldı.

BİTLİS

Kimi sandıklarda silahlı asker ve korucular bekledi.

VAN

Çaldıran’da AKP milletvekili adayı Ferman Yıldırım, gittiği ortaokulda HDP sorumlusu Yahya Ertuğrul’u tehdit etti.

MUŞ

Malazgirt’te oy kullanmaya giden eski Belediye Başkanı M. Nuri Balcı ile Önder Engin gözaltına alındı.

BİTLİS

Ahmet Eren İlkokulu’nda çevik kuvvet polisleri okul bahçesinde bekledi.

AĞRI

Doğubeyazıt’a bağlı Yığınçal ve Kucak köylerindeki seçmenler, İlçe Seçim Kurulu’nun kararıyla şehir merkezinde oy kullandı.

KEDİ LOBİSİ SİFTAH YAPTI

İSTANBUL

Beyoğlu Haliç İlköğretim Okulu’nda AKP’lilerin HDP’li bir gence saldırdığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Polis havaya ateş açarken, dövülen genç hastaneye kaldırıldı.

Güngören Sanayi Mahallesi Gündoğdu İlkokulu’nda oy kullanımı sürerken bahçedeki trafoda küçük bir patlama oldu. Ayrıca Şişli, Beşiktaş’ta da kesintiler oldu.

NUSAYBİN'DE PATLAMA

MARDİN

Nusaybin’de dün akşam trafodaki patlama yüzünden bir AVM’de yangın çıktı. Dumandan etkilenen onlarca kişi hastaneye kaldırıldı.

'Diyarbakır'da canlı bomba görüldü' iddiası... Kaçarak uzaklaştı

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler