Gül ve Erdoğan'dan Erbakan işareti

Ankara’nın uzun yıllardır beklediği Sincan-Batıkent metrosunun açılış töreni bugün yapıldı. Test sürüşü için metro kokpitine giren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erbakan ile özdeşleşen 'Milli Görüş işareti' yaptı.

Yayınlanma: 12.02.2014 - 11:52
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Batıkent - Sincan metrosu açılış törenine katıldı.

Açılışta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, makinist koltuğuna oturdu. Gül ve Erdoğan'ın yaptığı Erbakan ile özdeşleşen o işareti yapışı objektiflere böyle yansıdı.

 

YILLARDIR BEKLENİYORDU

Yapımına Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001 yılında başlanan ve kaynak yetersizliği yüzünden bitirilemediği için 7 Mayıs 2011’de düzenlenen bir törenle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredilen metronun açılış tarihi önce 2014 Nisan olarak belirlendi. Bakanlık Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan, hattın açılış tarihinin revize edilerek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul’daki Marmaray ile birlikte açılacağının bilgisini vermişti. Fakat, İstanbul’daki Marmaray’ın açılışına ağırlık verilince, Sincan Metrosu ikinci planda kalarak açılamadı.

GÖKÇEK KENDİ FOTOĞRAFINI YERLEŞTİRDİ

13 yıldır bitiremediği metroyu devletin sırtına yükleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan metronun açılışı için belediyeyi seferber etti. Gökçek, kentin her noktasını “Belediyemizin başlattığı, hükümetimizin tamamladığı Sincan metrosu açılıyor” yazılı afişlerle donattı. Gökçek, afişlerde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanına kendi fotoğrafını yerleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon