Komşusunun ağacını kesti, 10 ay hapis cezası verildi

Bahçesini kirlettiği gerekçesiyle komşusuna ait meyve ağaçlarını kesen kişi, "Mala zarar verme" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 62 yaşındaki sanığın bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getiren mahkeme verilen cezayı erteledi.

Yayınlanma: 03.11.2015 - 12:28
Abone Ol google-news

Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık B.K. ve şikayetçi komşusu H.E katıldı. Duruşmada ifade veren ağaçların sahibi H.E. dava süresince uzlaşamadıklarını belirterek, "Ağacımı budaması için izin verdim. Budamamış, kökten kesmiş. 3 bin lira zarar tespit ettim, zararımı da ödemedi. Hala komşuyuz ama şikayetçiyim" dedi. Sanık B.K. ise ağaçları kökünden kesmediğini budadığını kaydetti.

"DEVLET SUÇ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR, 10 AY HAPİS"

Hakim sanığa "Devlet, ağaçları izinsiz kesmenin ve hatta izinli bile kesmenin suç olduğunu söylüyor" dedi. Davanın ilk celsesinde ağaç meyvelerinin bahçesini kirlettiği için budadığını belirten B.K., "Mala zarar verme" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getiren mahkeme verilen cezayı erteledi.

3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYORDU

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, 62 yaşındaki emekli B.K., Pendik'te 2013 yılının Kasım ayında kendisine ait bahçenin yan tarafında H.E.'ye ait dikili bulunan değişik ebatlardaki 5 ağacı, bahçesini kirlettiği düşüncesiyle keserek zarar verdi. 49 yaşındaki H.E. ağaçlarının kesilmiş halini fotoğraflayarak suç duyurusunda bulundu. Ağaçları kesen B.K. hakkında "Mala zarar verme" suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler