Rıdvan Dilmen G.Saray'ın tur şansını değerlendirdi

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Benfica ile deplasmanda oynadığı maçı değerlendirdi.

Yayınlanma: 04.11.2015 - 11:04
Abone Ol google-news

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Benfica ile deplasmanda oynadığı maçı değerlendirdi.

Dilmen'in maçın ardından Sabah Gazetesi'nde yazdığı köşe yazısı şu şekilde:

Erken saatte oynanan Astana- Atletico Madrid maçından çıkan beraberlik bu maçı final havasına soktu. Bu sadece Galatasaray için değil, Benfica için de geçerliydi. Galatasaray zaten ilk 2'ye girebilmek için kazanmak zorundaydı. Astana'dan gelen skordan sonra Rui Vitoria'nın da kafası karıştı. Benfica, emniyetli hücumu tercih etti ve çok agresifleşti. "1 puan olursa iyi, 3 olursa da işi bitiririm" düşüncesi hem Benfica'yı sertliğe götürdü, hem de savunma güvenliğini maç boyunca bırakmamasını sağladı.

Galatasaray maçın golsüz bölümünde açık oynamaya çalışıyor, az da olsa pozisyon da buluyordu. Aslında maç da Galatasaray'a geldi. 1-0'dan hemen 5 dakika sonra golü bularak yine maça ortak olundu. Kısa bir süre sonra tekrar yenen gole rağmen Muslera'nın kurtardığı toplar da maçın kopmasını engelledi, böylece beraberlik şansı da geldi ama artık şuursuzlaşmış ataklar yüzünden bu gerçekleşmedi. Son saniyede Chedjou uzak mesafeden şut atarak bu şuursuzluğu da belgeledi.
Galatasaray genelde alan savunması yapıyor. Karambol olduğu zaman da boşta kalan toplarda şans yarı yarıya... Her iki pozisyonda da Benficalılar, Luisao ile boştaki topu aldılar ve vurdular. Benfica takımı maçın genelinde beklediğimden ürkek ve çekingendi. Duran top dışında stoperlerini ve ön liberolarını çıkarmadılar. Zaman zaman Talisca'nın şut denemeleri oldu. Tabii ki sahanın en yetenekli oyuncusu Gaitan'ın sinirli gününde olması Galatasaray'ın lehineydi. Onun yaratıcılıkla getirdiği toplarda Benfica forvetleri onun yeteneklerinin altında kaldığı için bundan faydalanamadılar.

Karambolda gelen iki gol, birkaç kontra dışında maçta iz bırakan pozisyon Gaitan'ın barajın sıçrayacağını düşünerek yerden vurması ve Muslera'nın çıkarması oldu. Bu çok özel oyuncuların düşündüğü bir frikik uygulamasıdır. Risklidir ama bilerek, barajın sıçrayacağını düşünerek o sahada ancak Gaitan'ın düşünebileceği bir vuruştu. Galatasaray'ın attığı golde de yüzünü kapatıp bunu kim attı deseniz Podolski derim. Bu şutu Süper Lig'de atabilecek ilk oyuncu Podolski.
Tabii ki Atletico deplasmanında hala kazanıp şansını devam ettirme ihtimali var Galatasaray'ın ancak Selçuk ve Burak'ın cezalı duruma düşmesi de bir dezavantaj gibi gözüküyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler