2 il 2 tuhaf uygulama

Adana’da Ankara katliamını protesto edenlere yönelik soruşturmada TMMOB, DİSK, KESK, Halkevi ve Emek Partisi üyesi 14 kişi polis operasyonuyla evlerinden gözaltına alındı. İzm ir Valiliği, Emek, Barış ve Demokrasi Platformu’nun, Güneydoğu’daki sokağa çıkma yasaklarını protesto ve Paris katliamını lanetlemek için yapacağı eylemi yasakladı. Karar, “cep telefonu mesajıyla” iletildi

Yayınlanma: 17.11.2015 - 23:05
Abone Ol google-news


Ankara’da 10 Ekim’de yapılan ve IŞİD’in çifte bombalı saldırısında 102 kişinin öldüğü barış yürüyüşüne çağrı yapmak için 6 Ekim’de Adana’nın Seyhan ilçesinin İnönü Parkı’ndan Atatürk Parkı’na kadar yürüyerek basın açıklaması yapmak isteyen, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın da aralarında bulunduğu gruba polis müdahale etmişti. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ardından yürüyüşe katılan TMMOB, DİSK, KESK, Halkevi ve Emek Partisi üyesi 14 kişi dün sabah polisin düzenlediği operasyonla evlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınanların “Toplantı ve Yürüyüşler Kanunu’na muhalefet” ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Vali yasakta çağ atladı

İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Platformu, Güneydoğu’daki sokağa çıkma yasaklarını protesto, yanı sıra Paris’teki katliamı lanetlemek için 19 Kasım’a dek sürecek “yaşam nöbeti” eylemleri başlatmıştı. Eylemler, İzmir Valiliği’nce yasaklandı. Karar, platform üyesi yöneticilere “cep telefonu mesajıyla” iletildi.

Mart ayında tüm karşı çıkışlara rağmen yasalaştırılan iç güvenlik paketi hükümlerine dayandırılan karar, ilk olarak önceki gece Buca’daki protestoda uygulandı. Basın açıklaması ve protesto eylemi TOMA, panzer ve çevik kuvvet eşliğinde engellendi.

Emniyetin eyleme 1 saat kala cep telefonu mesajıyla ulaştığı platform yöneticilerinden TMMOB temsilcisi Melih Yalçın, “Emniyet, her ortamda insanlara ulaşabildiğini bir kez daha kanıtladı. Barışçıl eylemlere karşı bu kadar hızlı davranabiliyorlarsa, aynı hızlı refleksi örneğin Ankara katliamındaki gibi ellerinde listesi bulunan canlı bombalara karşı da bekliyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler