Türk siyasetinde 'suikast' şüphesi

Eski MHP lideri Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş’in eşinin ölümünün şüpheli olduğunu açıklaması gözleri bir kez daha buna benzer lider ölümlerine çevirdi.

Yayınlanma: 21.11.2015 - 23:11
Abone Ol google-news



Daha önce de Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu, Bülent Ecevit ve Adnan Kahveci’nin ölümleri yakınları tarafından cinayet olarak gündeme getirilmiş ancak bu zamana kadar yürütülen yargı süreçlerinde bunu ispatlayan bir sonuç çıkmadı.

Zehirlendi mi?

Turgut Özal

17 Nisan 1993’te ölen 8. Cumhurbaşkanı Özal’ın ölümüne ilişkin şüpheler bunca yıl ortadan kalkmadı. Başta eşi Semra ve oğlu Ahmet Özal, Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddiaların bir gazetede gündeme gelmesi sonrasında soruşturma başlattı. Özal’ın mezarından örnekler alındı. Ancak Özal’ın zehirlenmediği sonucu çıktı. Savcılık, Ergenekon davasında bir gizli tanığın iddiasıyla yola çıkarak, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında adam öldürmeye azmettirmekten dava açtı. Gizli tanığın iddiası Özal’ı Ersöz’ün Semra Özal’a zehirlettiği oldu. Ersöz beraat etti.

Cinayet mi?

Muhsin Yazıcıoğlu

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopter mitinge giderken Kahramanmaraş’ta düştü. 5 kişi 25 mart 2009’da yaşamını yitirdi. Eşi Gülefer Yazıcıoğlu, eşinin cinayete kurban gittiğini iddia etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı ve bir kişiyi gözaltına aldı. Ancak sır perdesi hâlâ aralanamadı.

Kaza süsü mü? Adnan Kahveci Eski Bakanlardan Adnan Kahveci, 1993’te Bolu’da geçirdiği trafik kazasında öldü. Kahveci’nin yakınları cinayete kaza süsü verilmiş olabileceğini iddia etti.

Yanlış tedavi mi?

Bülent Ecevit


Ergenekon davası sürecinde eski Başbakan Bülent Ecevit’in tedavisinin doğru yapılmadığı ve bu nedenle başbakanlık koltuğunu bıraktığı tartışılmıştı. Rahşan Ecevit de eşini, hastaneden kaçırırcasına çıkardığını ve Ecevit’in hastaneden çıkarıldıktan sonra düzelmeye başladığını dile getirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler